Diari La Veu del País Valencià
Acontracorrent no acudeix a l’Assemblea General d’Estudiants de la UV
RedactaVeu / València

El sindicat estudiantil Acontracorrent (ACC) va decidir, durant el transcurs de la trobada anual d’aquesta organització que es va celebrar el passat cap de setmana al municipi de Bunyol, no participar en l’Assemblea General d’Estudiants (AGE) de la Universitat de València que es va celebrar ahir a l’Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot.

Des de l’organització valoren aquest òrgan com “poc representatiu i democràtic”, a més de tindre una sèrie de “competències limitades i un finançament baix” per al conjunt de la comunitat estudiantil.

El nou coordinador general d’ACC, Pablo Gallén, defensa que l’AGE actual servirà per ser un espai de participació “quan totes les Assembles de Representants (ADR) de les facultats siguen dinàmiques, és més, pensem que la democràcia es construeix des de baix i no, al contrari”. La secretària d’organització, Rocío Raya, destacava per la seua banda que el moviment estudiantil “s’ha d’organitzar als carrers i a les institucions, encara que veiem que els òrgans universitaris estan donant l’esquena als estudiants en aquest context d’estafa econòmica”.

També argumenten que la funció democratitzadora i competent per portar endavant les legítimes decisions dels estudiants, ara per ara, són les assemblees obertes de campus, que es constitueixen com a màxima expressió de la democràcia participativa en l’Assemblea Interuniversitària.

Per últim expliquen que l’AGE actual “només serveix per dotar d’un càrrec de visibilitat al/la coordinador/a que previsiblement, i vist com s’ha desenvolupat aquest tasca anteriorment, no representen els interessos dels estudiants i no tenen per què escoltar tots els estudiants”. Acontracorrent defensa una participació horitzontal i una Assemblea General d’Estudiants com espai de trobada, debat i decisió de l’estudiantat de la UV.

Comparteix

Icona de pantalla completa