Diari La Veu del País Valencià
Méndez de Vigo, nou ministre d’Educació en substitució de Wert
ACN / Madrid

Malgrat que Rajoy havia promès canvis a l’executiu, uns canvis que el seu equip més pròxim s’havia encarregat de difondre que no serien cosmètics, finalment la crisi de govern es resol amb un sol canvi.

José Ignacio Wert ja havia demanat l’eixida del govern per esdevenir ambaixador espanyol davant l’OCDE, després d’anunciar el seu casament amb la que havia estat secretària d’Estat d’Educació, Montserrat Gomendio. Gomendio és la nova responsable d’Educació a l’OCDE, amb seu a París.

Íñigo Méndez de Vigo és una persona molt pròxima a l’equip de Rajoy i ja havia sonat com a ministre en anteriors etapes de l’executiu. Ha destacat com a portaveu del govern espanyol davant la Unió Europea per la seua tasca en contra del procés sobiranista de Catalunya.

Es dóna el cas que una de les persones que va ser detingudes per l’assalt a la seu de la Generalitat a Madrid l’onze de setembre del 2013 és familiar del nou ministre de Cultura.

És el quart ministre que canvia Rajoy en el seu mandat. Poc propici als canvis, sempre ha dit que preferia treballar amb les persones que va designar al principi de la legislatura, va haver de canviar Ana Mato per Alfonso Alonso al capdavant del Ministeri de Sanitat, Alberto Ruíz Gallardón per Rafael Catalá al capdavant de Justícia i Isabel García Tejerina per Miguel Árias Cañete al capdavant d’Agricultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa