El cap i casal del PV amb els drets LGTB

L'objectiu dels actes és donar 'visibilitat' a la diversitat en la ciutat, a 'les diferents orientacions sexuals i identitats de gènere'. La commemoració començarà aquest divendres a les 18 hores en el saló de Cristalls de l'Ajuntament presidit per Ribó
26 juny 2015 01:00h
RedactaVeu / EP / València

L'objectiu és donar “visibilitat” a la diversitat en la ciutat, a “les diferents orientacions sexuals i identitats de gènere". "Tot açò des de la premissa del respecte i la convivència com a valors que sustenten la normalitat ciutadana i el compromís amb la defensa de la llibertat", ha indicat l'Ajuntament.

La commemoració donarà començament aquest divendres a les 18 hores en el saló de Cristalls de l'Ajuntament, en un acte que comptarà amb representants dels diferents col·lectius LGTB de la ciutat: Lambda (col·lectiu que agrupa lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals); Galesh (Associació de Famílies Homoparentals), AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals), Samarucs València Club Esportiu, Gai València, i l'Associació d'ExPresos Socials.
 

Així mateix, a l'acte s'han convidat membres de les sectorials de tots els partits polítics amb representació municipal com són Compromís, PP, Ciudadanos, PSPV i València en Comú, a més d'Esquerra Unida, així com de les seccions sindicals.
 
Un acte històric amenitzat per ‘Over the rainbow’

La cita començarà amb la intervenció de la coordinadora de l'entitat Lambda i organitzadora de la Manifestació de l'Orgull Gai, Fani Boronat. Intervindrà també la regidora Isabel Lozano, i tancarà l'acte l'alcalde de València, Joan Ribó. Immediatament després, l'alcalde rebrà una bandera Arc de Sant Martí de mans dels representants de cadascuna de les sis entitats LGTB i, al costat de tots ells, eixirà a la balconada principal per a procedir al desplegament de l'ensenya mentre es despenja la insígnia, i dins de les dependències municipals sonarà la cançó 'Over the rainbow', de Harold Arlen i Yip Harburg.

Demà dissabte, una representació de l'Ajuntament acudirà a la manifestació del Dia Internacional de l'Orgull LGBT, que donarà començament a les 19.30 hores des del Parterre.

Més informació en aquest enllaç.
 

Cal indicar que són nombrosos els ajuntaments i institucions del País Valencià que se sumen enguany, després de dècades de govern de la dreta, com ara Gandia o Castelló de la Ribera, a la defensa dels drets de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, com es pot veure en les imatges. 
 

 

Ajuntament de Castelló de la Ribera.


Gandia.
 

 
next