Cuadernos Rubio se'n passa al valencià

L’editorial publicarà en valencià dos de les seues últimes novetats
27 juny 2015 01:00h

RedactaVeu / EP / València.

Cuardenos Rubio –o si es vol Quaderns Rubio- publicarà en valencià la col·lecció de Competència Lectora i el quadern de Majúscules per a millorar els mateixos aspectes que es treballaven en castellà.

Segons ha anunciat l'editorial en un comunicat fet públic aquesta setmana, la primera es va editar en castellà a l'inici de l'any després de les dades que situaven l’Estat espanyol en la cua de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i la seua versió traduïda ja està a la venda.

En el cas del quadern de Majúscules, per a xiquets de 3 a 5 anys, va eixir a la venda en castellà en 2012 i aquesta nova edició està prevista que estiga en el mercat en el mes de juliol.

La col·lecció de 'Competència Lectora' agrupa un material de suport per a ajudar els xiquets a millorar les seues capacitats, no solament de comprensió, sinó de competència lectora, tal com es proposa en els nous plans educatius del Ministeri d'Educació.

Així, el vicepresident de la Societat Espanyola de Didàctica de la Llengua i la Literatura i vicedegà de Recerca i postgrau de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, Antonio Díez, distingeix els conceptes de 'comprensió' i 'competència' ja que afirma que el primer seria “la capacitat directa que té l'individu de prendre un text i traure les idees i conclusions d'ell”, mentre que el segon, seria “la capacitat de projectar eixes idees en la vida real”.

Per açò, 'Competència Lectora', composta per cinc quaderns, suposa un material de reforç “essencial”, tant fora com dins de l'aula, indicat per a “treballar i afermar la competència lectora” en xiquets de 7 a 12 anys. Aquests quaderns estan recomanats “per a tots aquells alumnes de Primària que desitgen millorar la lectura comprensiva”.

Quant a les majúscules, aquests quaderns faciliten la lectura i l'escriptura, ja que a diferència de les minúscules no requereixen enllaços i per açò “és una bona idea que els xiquets realitzen l'aproximació a les lletres mitjançant majúscules clares”.


 

 
next