Diari La Veu del País Valencià
‘L’aldea’ valencianoparlant resisteix els atacs espanyolistes de la Punset

Leo Part / València.

“Estem en juny de l’any 2015 d.C. Tot el País Valencià està ocupat pels castellanoparlants i les forces del PP i C’S… Tot? No! Una aldea poblada per irreductibles valencianoparlants resisteix encara i sempre a l’invasor…”

La frase dalt parafrasejada correspon al text que obri tots els còmics dels personatges d’Astèrix i Obèlix creats per Goscinny i Albert Uderzo, els quals estan de plena actualitat al País Valencià gràcies al lamentable discurs protagonitzat per la ‘combativa’ diputada de Ciudadanos a les Corts, Carolina Punset, en la sessió d’Investidura del ja president Ximo Puig.

Durant el discurs, la líder de C’s al PV es va ‘espolsar’ que “allá donde triunfa la inmersión lingüística estamos volviendo a la aldea”. La frase no sols va ser contestada per Puig recordant-li que “‘el valencià no és una cosa folklòrica d’uns quants indígenes que volten per ací’”, sinó que des d’aquell mateix moment en què va eixir de la boca de Punset ha originat multitud de reaccions d’indignació -entre elles les del president de l’AVL-, recorre les xarxes socials i és objecte de tot tipus de bromes i ‘memes’, entre ells, dels diputats mateixos de Compromís.

En aquest sentit, el menut però enginyós Astèrix, líder del llogaret –per aldea- gal, presideix l’entrada als despatxos de Compromís en la planta baixa de l’edifici de grups de les Corts. Amb un cartell amb el dibuix d’Astèrix i el missatge ‘Benvinguda/t a l’aldea’ penjat en la porta d’entrada, la coalició es pren amb ironia les declaracions de la portaveu de Ciudadanos en el debat d’investidura. Al costat del cartell d’Astèrix es trobaven els diputats de Compromís Vicent Marzà i el portaveu adjunt i alcalde de Muro, Rafa Climent.

Cartell a la porta dels despatxos de Compromís. Foto: EP.

La intervenció de Punset (veure vídeo) ha sigut molt comentada entre els diputats i també corre com la pólvora per les xarxes socials des d’ahir dijous. Tothom es va fer ressò, amb indignació, de les paraules de la diputada, que hui ha tornat a la càrrega afirmant que “ens oposem al fet que en els col·legis solament s’estudie una llengua” ja que “estudiar un únic idioma en un món global va en contra de la lògica dels temps”.

A més, per Whatsapp, Facebook i Twitter els usuaris a més de declarar-se amb orgull ‘aldeans’ per parlar en valencià, fan tot tipus de bromes amb les ‘ocurrències’ de l’aldea de la Punset i la seua particular croada espanyolista contra “les forces nacionalistes” que han “pres” el País Valencià. Tot?

Comparteix

Icona de pantalla completa