Diari La Veu del País Valencià
‘Captar inversió estrangera és un objectiu tàctic de la Cambra de Comerç de València’

Euram.

La inversió estrangera a la Comunitat Valenciana suposa en termes generals (amb alt i baixos per anys) un 1% de la inversió total a l’Estat espanyol. Malgrat tot, en comparació amb l’Euroregió mediterrània, el seu pes fluctua molt més: des d’un màxim del 20% el 2014 fins a un mínim del 2,6% el 2010.

En comparació amb la població i el Producte Interior Brut (PIB), la inversió de capital estranger a la Comunitat Valenciana es troba en nivells molt inferiors respecte a la resta de l’Euroregió mediterrània i la mitjana espanyola. Per tant, la Comunitat Valenciana té recorregut per a una major afluència de capital estranger, donada la seva posició geogràfica i les seves infraestructures.

El 50% de la inversió els dos darrers anys s’ha adreçat al sector serveis (activitats immobiliàries, habitatge, lleure) i el 2014 es dóna una inversió puntual elevada en serveis financers i assegurances. El sector industrial rep també un elevat percentatge del total de capital estranger, sobretot la indústria química, de la fusta, béns d’equip i la indústria ceràmica.

La captació d’inversions estrangeres és un objectiu tàctic de la Cambra de Comerç de València i la seva divisió Internacional, i confiem en que la nova administració autonòmica nascuda de les eleccions del mes de maig de 2015 sigui proactiva en aquesta tasca.

Les capacitats logístiques, de provisió de talent, amb la generació millor formada de la nostra història i el patró de creixement post crisi han convocat importants operacions d’inversió estrangera, que estan en curs. Estem, per tant, a l’espera del diàleg adient amb els nous responsables de les nostres administracions, fonamentalment en l’àmbit terciari.

Font: Observatori de l’Euram de l’Institut Ignasi Villalonga.

Comparteix

Icona de pantalla completa