Diari La Veu del País Valencià
2a edició de Plectre a la fresca a Vila-real

Sixto Ferrero/Vila-real.

El festival Plectre a la fresca, organitzat per l’Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, torna aquest cap de setmana a la ciutat amb una segona edició que promet la millor música per a refrescar les vesprades i nits de l’estiu.

El certamen comptarà en aquesta convocatòria amb tres concerts en tres escenaris distints. La primera actuació tindrà lloc el dissabte que ve (19.00 hores), a la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural i de la mà de l’Orquestra de Plectre d’Espiel.

El cap de setmana del 18 i 19 de juliol, el Plectre a la fresca reprendrà els concerts, amb l’actuació de l’orquestra amfitriona i la Pols i Pua Villa de Chiva. L’orquestra Francesc Tàrrega farà valdre els seus 34 anys i més de 300 concerts de trajectòria amb un programa musical en el qual no faltaran el mestre Tàrrega, Albéniz o Bizet, sota la direcció de María Isabel Casalta.

El concert de l’orquestra local tindrà lloc el 18 de juliol a la plaça Major, a les 22.00 hores. Tancarà el cartell del certamen l’Orquestra de Pols i Pua Villa de Chiva, que el 19 de juliol interpretarà a l’Auditori Músic Rafael Beltrán (19.00 h) peces de Beethoven, Txaikovski o Rossini, entre d’altres.

El festival Plectre a la fresca es va sumar l’estiu passat a l’oferta de festivals de la ciutat, amb l’objectiu de divulgar la música de plectre i posar en valor els instruments tradicionals que, com el llaüt, la bandúrria o guitarra, compten amb un important arrelament i projecció a Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa