Diari La Veu del País Valencià
Multitudinària manifestació pels drets del col·lectiu LGTB

EP / València.

La marxa, que ha partit de la plaça del Parterre i ha finalitzat en la plaça de l’Ajuntament, ha començat després de la posada en escena del rebuig social al qual es veuen sotmesos els membres del col·lectiu LGTB. Durant l’acte, un grup d’actors vestits de negre ha escenificat com la fòbia, la incomprensió, la violència o el masclisme s’aferrussaven sobre persones del col·lectiu.

Tot seguit, una traca ha donat el tret d’eixida a una manifestació en què han participat unes 3.500 persones, segons han informat a Europa Press fonts de la Policia Nacional. Durant tota la marxa camions decorats per grups polítics i sindicats, batukades, bandes de música i banderes han acompanyat la comitiva.

La coordinadora del Col·lectiu Lambda, Fani Boronat, ha assegurat que en la manifestació d’enguany han participat per primera vegada 12 col·lectius socials, entre els quals destaca la incorporació dels Iaioflautes o la PAH. “La lluita per la igualtat no ha de quedar-se en els col·lectius LGTB, ha de ser una reivindicació de tota la ciutadania”, ha puntualitzat.

Boronat s’ha mostrat “contenta” perquè “amb el canvi de color polític es nota un canvi en les relacions amb l’Ajuntament a l’hora de facilitar l’organització de la manifestació”. Així, ha insistit que “es nota la fluïdesa en la comunicació” amb el consistori.

Així mateix, ha destacat que enguany es recorda un esdeveniment important ja que es compleixen deu anys des de l’aprovació de la llei que permet el matrimoni homosexual. “Vam ser el tercer país a aprovar-ho i a partir d’ací ha sigut una expansió de drets en tots els països”, com aquesta mateixa setmana, en la qual el Tribunal Suprem d’EUA ha aprovat el matrimoni entre persones del mateix sexe en tot l’estat, ha dit.

Ribó “València hui és més lliure”

A la manifestació han assistit, entre altres, l’alcalde de València, Joan Ribó i el president de les Corts, Francesc Colomer. Ribó ha assegurat que “enguany a més celebrem la primavera política i des de les institucions volem donar-li a aquest acte tota la força que es mereix”. Així, ha insistit que València “hui és més lliure i totes les banderes de llibertat tenen cabuda en l’Ajuntament”.

Per la seua banda, Colomer ha defensat la necessitat que es respecten les “llibertats civils i individuals d’ells i de tots”. “El món seria més avorrit i més indigne si no hi haguera moments com aquest amb la càrrega de festa i amb la càrrega de futur, de reivindicació i d’avançar en el progrés de tota la humanitat”, ha finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa