Diari La Veu del País Valencià
Morera adverteix el Consell: ‘No entrarem d’amagat a cap lloc’
Europa Press / València

Segons ha informat el partit, en el conclave s’han aprovat per unanimitat les condicions de negociació de l’acord per a entrar en el Govern valencià i la resolució, en la qual s’especifica que el Bloc no votarà a favor del si de l’Executiva de Compromís, que ha de decidir els nomenaments de les persones que formaran part del nou Consell, si la coalició no té eixa iniciativa en Educació.

Aquest nomenament, tal com han apuntat des del partit, “haurà de comptar amb el consens amb el PSPV, com s’havia acordat”, una qüestió que segons han recalcat, “en cap cas pot suposar el veto o rebuig a persones presentades per entitats de la societat civil manifestat en l’última reunió celebrada el divendres”.

Amb el vot contrari del Bloc, han agregat, l’acord no aconseguiria el suport necessari que marca el protocol de la coalició. Posteriorment, en el Consell General de Compromís s’ha incorporat aquesta condició per a les negociacions per acabar la conformació del nou Govern.

Per al secretari general del Bloc, Enric Morera, la seua formació “no pot ser apartada per proposar o prendre la iniciativa a l’hora de trobar la persona que lidere una conselleria en la qual es decideixen qüestions essencials del nostre ideari polític com són la promoció del valencià o la nostra pròpia cultura”.

“Ens sentim còmodes en el Govern si som útils i si tenim confiança amb el que representem. No entrarem d’amagat a cap lloc”, ha incidit.

A més, ha recalcat que aquesta decisió és ferma i compta amb un suport unànime perquè “som el que som i si no agradem per a proposar qui gestiona Educació i Cultura ni es vol escoltar el que diu la societat civil i els agents implicats és una estafa als nostres militants, electors i a qui representem”.

“Hem patit persecució per defensar la nostra cultura i ara que tenim l’oportunitat d’exercir el Govern, si ha de ser sota un tutelatge és que no ens volen en el Govern”, ha ressaltat.

Comparteix

Icona de pantalla completa