Diari La Veu del País Valencià
Orxata, sucs i el ‘Botifarra’ per a la presa de possessió de Ximo Puig
Europa Press / RedactaVeu / València

Els actes protocol·laris del dia donaran començament a les 11.00 hores en unes Corts Valencianes engalanades, i on el socialista Ximo Puig prendrà possessió del càrrec de president de la Generalitat. Després d’aquest fet s’esperen unes breus paraules. Posteriorment, es dirigirà al saló dels cristalls del Palau de Benicarló, on se situa la seu parlamentària, per a saludar les autoritats que acudisquen a l’acte, entre els quals es trobarà el ministre d’Afers exteriors, José Manuel García-Margallo com a representant del Govern estatal.

En les Corts, a més, estaran presents els expresidents de la Generalitat Joan Lerma (PSPV), Eduardo Zaplana i Alberto Fabra, tots dos del PP. La resta no han confirmat la seua assistència, segons han indicat fonts socialistes responsables de l’acte.

Sobre les 12.30 hores es dirigirà a peu pel carrer Navellos –on es troben les Corts– fins al carrer de Cavallers –on està el Palau de la Generalitat–, a una distància de cinc minuts caminant, encara que es preveu que s’allargue més temps perquè anirà acompanyat d’una comitiva en què, en principi, es comptarà amb la presència de qui serà la vicepresidenta del Consell i companya de viatge en aquesta legislatura, Mònica Oltra (Compromís).

Així mateix, la comitiva estarà integrada pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, el portaveu socialista en l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, el secretari general d’UGT, Cándido Méndez, el president de les Corts, Francesc Colomer, i els diputats del PSPV, entre d’altres.

A la seua arribada al Palau de la Generalitat, l’esperarà el president eixint, Alberto Fabra, que li brindarà una salutació i l’acompanyarà al que serà el seu nou despatx per a tenir una breu trobada. Després d’aquesta trobada, Puig eixirà de la seu del Govern a la plaça Manises on estarà organitzada la festa per a celebrar aquest moment històric per als socialistes.

Les Denominacions d’Origen corresponents aportaran 250 litres d’orxata, 250 litres de suc de taronja i 250 litres de suc de caqui i l’acte estarà amenitzat pel cantant, guitarrista i autor valencià Òscar Briz, i el tancarà Pep Gimeno ‘Botifarra’.

Com a dada curiosa, en els pals que es troben enfront del Palau de la Generalitat, a més de la Senyera i la bandera d’Espanya, onejarà la de la Unió Europea, que es va llevar quan Francisco Camps era l’inquilí del Palau, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa