Diari La Veu del País Valencià
Cabanyal Arxiu Viu guardonat amb el premi UE de Patrimoni Cultural
EFE / València

Segons Cabanyal Arxiu Viu, aquest guardó, lliurat també a 30 projectes més, reconeix “la importància de la iniciativa ciutadana quan és conscient de la seua responsabilitat pel que fa al patrimoni cultural, tant a nivell urbà o de carrer, com a major escala arquitectònica i social”.

Segons el jurat, el projecte desenvolupat al barri del Cabanyal, mostra de manera exemplar, fins a quin punt es pot despertar la sensibilitat dels ciutadans cap al front marítim històric de València, a través d’una planificació urbana sostenible, basada en la identitat cultural i en la participació.

Cabanyal Arxiu Viu és un projecte iniciat per l’associació La Esfera Azul al desembre de 2011, l’objectiu principal del qual, és la posada en relleu d’aquesta zona, a partir dels seus valors, identitat i memòria, segons explica Lupe Frigols, una de les directores del projecte.

A través d’accions en Internet i en espai real, aquesta plataforma ha engegat diferents accions com ʹParlem sobre el Cabanyalʹ, dirigit per Bia Santos, en el qual s’ha reunit més d’un centenar de testimonis que posen en relleu la riquesa de la memòria oral, així com la importància del patrimoni humà dins de l’espai físic.

També han rebut la medalla en la categoria de Conservació del Patrimoni: el Teatre Romano de Medellín; el pla Romànic Nord; la restauració de la Font dels Lleons de la Alhambra; l’hotel Abadia Retuerta de Le Domaine i un tresor del segle XII restaurat, de Valladolid.

Olga Lucas from Archivo Vivo Cabanyal on Vimeo.

Comparteix

Icona de pantalla completa