CCOO PV es posa a la disposició del nou Govern 'per a un diàleg fructífer'

CCOO PV saluda la paritat d'un Consell intergeneracional que intercala responsabilitats de tots dos partits, així com persones independents, per a ser realment un sol Govern
29 juny 2015 01:00h
Representants dels mitjans de comunicació durant la compareixença de Ximo Puig aquest dilluns.
RedactaVeu / València

“Esperem que el canvi en les formes, tan anunciat pel nou Executiu, tinga conseqüències en la concertació social. De fet, la Llei de Participació i Col·laboració Institucional, aprovada el passat 25 de març, ja arreplega la Taula de Diàleg Social com un organisme permanent que des del sindicat consideren que ha d'engegar-se amb celeritat”, apunta CCOO PV en un comunicat en què saluda la paritat d'un Consell intergeneracional que intercala responsabilitats de tots dos partits, així com persones independents, per a ser realment un sol Govern.

CCOO PV ja ha traslladat a Ximo Puig que se situarà “al costat del Govern valencià” per a exigir un “adequat finançament” que possibilite l'atenció a les persones més castigades per la crisi, així com el manteniment dels serveis públics. “És urgent començar a escurçar la bretxa social. Per a açò, des del sindicat s'advoca per elaborar un pla de xoc que atenga l'elevada desocupació que pateixen les dones, persones joves i aturades de llarga durada”, assegura Paco Molina, secretari general de CCOO PV.

Així mateix, Molina ha destacat que garantir i universalitzar els serveis públics és “essencial” per a combatre la desigualtat. Tota persona, independentment de la seua condició, ha de tenir assegurada l'atenció sanitària primària. El sindicat “aplaudeix” l'anunciada eliminació del copagament sanitari i “espera” que es donen passos per al tancament dels centres d'internament de persones estrangeres, “entesos com els nostres propis Guantánamos”. 

“El diàleg social ha de ser clau també per abordar la política industrial i intensificar la R+D+I que establisca les bases del canvi del model productiu que necessita urgentment el País Valencià. Hem de canviar les bases del nostre creixement i, sobretot, el com treballem i produïm. Tot açò, sense abandonar la indústria turística, agrícola i de serveis, generadores de mà d'obra intensiva, encara que apostant per millorar les condicions laborals en aquests sectors”, apunta CCOO PV.

“Som conscients que construir una societat més sostenible socialment, mediambiental i econòmica és una tasca a mitjà i llarg termini, però també que el Govern és qui ha de liderar eixa transformació essencial i estratègica”, conclou Molina.


 
next