Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià ja té Govern

RedactaVeu / València.

El País Valencià ja té Govern. Els huit consellers i la vicepresidenta i portaveu del nou Govern de la Generalitat valenciana presidit per Ximo Puig, han promès aquest dimarts en valencià els seus càrrecs en un “senzill” acte, segons l’ha qualificat el president del Consell, celebrat en el Saló de Corts del Palau, en presència de familiars i autoritats, entre els quals també ha estat present l’alcalde de València, Joan Ribó.

El protocol·lari, però també emotiu acte, ha començat amb la lectura per part de la vicepresidenta, Mònica Oltra, del decret de nomenament dels membres del Consell, que publica aquest dimarts el Diari Oficial del País Valencià (DOCV). Així han promès els seus càrrecs, tots ells en valencià.

La primera ha sigut Mònica Oltra com a vicepresidenta, portaveu i encarregada d’Igualtat i Política Inclusiva, qui s’ha emocionat al final de l’acte mentre sonava l’himne regional, el qual ha entonat.

La resta de consellers que també han promès els seus càrrecs són: Vicent Soler com a titular d’Hisenda i Model Econòmic; Rafael Climent com a conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; Vicent Marzà com a titular d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Carmen Munt al capdavant de Sanitat Universal i Salut Pública; María José Salvador en Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori; Gabriela Bravo en Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques; Manuel Alcaraz com a conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i Elena Cebrián en Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Comparteix

Icona de pantalla completa