RedactaVeu / Godella

Amb el sabor genuí de jazz americà i latin jazz es va clausurar l’edició de 2015 de Gothejazz que el dijous havia inaugurat la subtil i melòdica veu de Mateo Rived i la suggeridora trompeta de Voro Garcia amb l’homenatge a Chet Baker. Bertrand Kientz (Guitarra), Mariano Steinberg (Bateria) i Ales Cesarini (Contrabaix) el van acompanyar en aquest viatge als anys 50 i 60 en la seua concepció musical del moviment ‘cool’.

El canvi va ser radical el divendres. Més pròxim a la salsa realment que al jazz, la Sonora Latina, va traslladar la seua passió per la música afrocaribenya a un nodrit públic que no va necessitar molta insistència per a alçar-se de les seues localitats i ballar al ritme que van marcar Juanjo Serna, Rafael Martínez, Miguel Ángel Bosch… i la resta d’imponents músics (fins a 16) que es van amuntegar a l’escenari.

Christian Escoudé Quartet va tornar a canviar el registre en el penúltim dia de festival. El seu líder, el guitarrista francés, va conjugar la gran tradició de la guitarra manocuche i gypsy amb els nous corrents del jazz contemporani. Escudat pel trio de Biel Ballester (guitarra), Dave Mitchell (guitarra) i Leo Hipaucha (contrabaix), el jardí de Villa Eugenia va vibrar amb els solos i duels dels tres estils de guitarra –diferents però màgicament compatibles–. Una catifa roja perquè el diumenge coronaren el Festival la Big Band del Casino Musical i Pepe Rivero.

Comparteix

Icona de pantalla completa