Diari La Veu del País Valencià
Marzà assumeix Educació amb la prioritat de consensuar l’inici de curs
Europa Press / València

Així ho ha expressat Marzà després de l’acte de traspàs de competències, al qual ha assistit la seua predecessora en el càrrec, María José Català, i una àmplia representació, especialment, de l’àmbit educatiu.

Han estat presents els rectors de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, Esteban Morcillo i Francisco Mora;, respectivament; el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía; membres de STEPV -sindicat al qual està vinculat el conseller, mestre de professió– i d’altres organitzacions sindicals del sector docent i de pares d’alumnes i plataformes ciutadanes, com la de Tots Som Cremona. Els assistents han rebut i acomiadat el discurs del nou responsable de política cultural i educativa amb una llarga ovació.

Preguntat per quins seran les seues prioritats, Marzà ha assenyalat que la primera serà “reunir-nos i parlar de la data de l’inici de curs”.

“Açò ho hem de fer aquesta setmana i començar a mirar els temes educatius que comencen al setembre; la prioritat és l’inici de curs i ho gestionarem nosaltres, no ens n’anirem de vacances i a l’agost treballarem per a poder començar el curs de la millor manera possible dins de les nostres expectatives”, ha dit.

Per a açò, s’ha mostrat partidari d’aconseguir consensos i parlar amb tots els agents implicats. “M’han preguntat si seré el conseller de STEPV o d’Escola Valenciana; evidentment que no, seré el conseller de tots” ha asseverat.

Igualment, Marzá ha advocat per, des del departament de Política Lingüística que se situarà en la seua Conselleria, potenciar el valencià, “perquè és la nostra forma de voler les altres llengües i de poder potenciar-les totes “.

Ha agregat que en el “full de ruta” del nou equip figura que “totes les persones que estan en el sistema educatiu valencià acabaren dominant les dues llengües oficials i una estrangera”.

El conseller, que ha avançat que el seu departament comptarà amb dues secretaries autonòmiques, ha considerat que tant educació com cultura són dues àrees que cal millorar i potenciar i açò passa, ha incidit, per evitar traves i no tant per polítiques determinades en subvencions.

Comparteix

Icona de pantalla completa