Diari La Veu del País Valencià
Esperança Camps s’encarregarà de la Conselleria de Cultura de les Illes
RedactaVeu / València

La periodista i escriptora menorquina Esperança Camps s’encarregarà de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, després que Francina Armengol ha estat investida aquest dimarts presidenta de la IX Legislatura del Govern de les Illes Balears. Nascuda a Ciutadella de Menorca i resident a València, és periodista de televisió i escriptora i ha treballat de redactora en RTVV, a més de posar veu al primer informatiu de Canal 9 Ràdio.

Segons explica Esperança Camps en el seu compte a Facebook pel que fa el seu nomenament, “fa un parell de dies que em feliciteu i em dieu unes coses meravelloses a les xarxes socials i jo no piulava. Sabeu que sóc nova en això de la cosa pública, i per tant tinc un gran respecte als temps, als calendaris i a les institucions”. Per aquesta raó, segons Camps, “no podia ni confirmar ni desmentir que, efectivament, estàvem treballant amb la gent de Més per mirar de col·laborar”.

La pròxima consellera de Cultura de les Illes assegura que “per mi és un honor immens, un fet que mai pensava que em passaria a mi” i, de fet, “des que ells van tenir la generositat de pensar en mi per a fer-me càrrec de la conselleria de Transparència, Participació i Cultura del Govern de les Illes Balears he dormit molt poc”.

Esperança Camps (dreta), amb Empar Marco en la presentació de la novel·la Vertigen.

“He parlat amb moltes persones i m’he preguntat què puc aportar per millorar el meu país. Una de les claus me la va donar una bona amiga. Em va dir que quan fa anys que protestes, et queixes, critiques, escrius i et manifestes públicament per valorar el que fan els altres, és difícil negar-te a actuar quan et posen les eines a les mans. I això farem. Aprofitar l’alè que tots ens donareu. Treballar en equip. Escoltar els qui en saben. Posar en valor el que tenim. Cercar escletxes on sembla que només hi ha parets”.

La periodista menorquina ha agraït “a tothom per la confiança” i anuncia que té “moltes ganes de fer feina” perquè “hi ha moltes coses a fer”. “Els ciutadans esperen molt d’aquest nou govern de canvi a les Illes Balears. Necessitaré molta ajuda i sé que me la donareu”, augura.

>

Esperança Camps, la veu del primer informatiu de Canal 9 Ràdio (1989).

Redactora de Canal 9 i autora d’obres d’èxit

Esperança Camps ha treballat com a redactora a Canal 9 i és autora de mitja dotzena de novel·les. Naufragi a la neu, va rebre el premi Blai Bellver de Xàtiva el 2011. El cos deshabitat ha estat guardonada amb el premi El lector de l’Odissea. També ha publicat diversos contes i novel·la breu, ha participat en obres col·lectives i guanyat diversos premis literaris del País Valencià com ara el Joanot Martorell de narrativa de Gandia el 2003, el Ciutat d’Alzira de novel·la el 2004, el Crítica dels Escriptors Valencians de narrativa el 2004, el Premi de Narrativa Bancaixa Vicent Andrés Estellés el 2006. També és coautora, juntament amb Empar Marco de la novel·la ‘Vertigen’, una història absolutament real i absolutament inventada sobre RTVV.

Les escriptores Empar Marco i Esperança Camps.

Comparteix

Icona de pantalla completa