Diari La Veu del País Valencià
Xavi Castillo: ‘Aldeanos os habla Carolina Punset’. Vídeo

Tavernes de la Valldigna / València.

‘Aldeanos. Os habla Carolina Punset. Muchos me llaman Carlolina Puntosiete o Caroline Seven Point porque soy trilingüe’. Així comença l’humorista alcoià Xavi Castillo un vídeo promocional del Festivern que se celebra al municipi de Tavernes de la Valldigna (La Safor).

Segons parodia castillo en el vídeo, en el Festivern – festival que ofereix les primeres mil entrades a quinze euros- les i els assistents podran ‘disfrutar de vuestros ritos ancestrales. Esos ritos aborígenes. Podéis hacer hogueras y podéis cantar en esa lengua minoritària que utilizáis. Esa lengua que utiliza por ejemplo el longanizas este, el Botifarra…’.

La intervenció de Xavi Castillo es tanca amb unes paraules de consol: ‘Aldeanos. Nos os preocupéis porque el castellano vuestros hijos ya lo aprenderán por ósmosis. Por asimilación cutánea. “Hem cague en l’hòstia i encara diuen que se’ns acaba la faena…”, conclou en clara referència a la recent ‘pèrdua’ de personatges com Rita Barberà i Alfonso Rus com a conseqüència del resultat de les passades eleccions municipals.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa