Diari La Veu del País Valencià
Educació proposarà posposar l’inici de curs en Primària al 10 de setembre
RedactaVeu / EP / València

La Conselleria d’Educació plantejarà a la Mesa Tècnica d’Educació posposar l’inici del curs escolar en primària al 10 de setembre i “dos o tres dies després” el de Secundària per a adequar-ho a les condicions meteorològiques del final d’estiu. Així ho ha assenyalat aquest dimecres la consellera portaveu, Mònica Oltra, en roda de premsa posterior al primer ple del Govern valencià, en la qual ha recalcat que el departament que dirigeix Vicent Marzà “no vol fer com abans” i vol “consensuar” amb el sector l’inici de curs escolar.

L’exconsellera d’Educació Maria José Català havia fixat l’inici de les classes en primària el 3 de setembre. No obstant açò, el nou equip, ha recalcat, vol “acordar” el calendari d’inici amb les parts implicades. Per açò, Educació preveu convocar la Mesa Tècnica per a principis de la setmana vinent per a plantejar-los la seua proposta d’inici de curs escolar el 10 de setembre per a Primària i “dos o tres dies després” en Secundària amb l’objectiu de facilitar l’entrada als centres a les famílies que tenen fills cursant en cada tram, ha assenyalat.

Eliminació de copagaments

D’altra banda, el Govern valencià ha acordat, en la primera reunió del ple, “iniciar els tràmits legals per a l’eliminació dels copagaments que estan impedint a moltes persones tenir accés als serveis que necessita per a una vida digna”, en concret “l’últim copagament que es va introduir en la Llei de Mesures d’Acompanyament als Pressupostos”.

A més, ha decidit “donar ordre a l’Advocacia de la Generalitat perquè procedisca a retirar el recurs de cassació” interposat per l’anterior Consell davant el Tribunal Suprem (TS) “com a conseqüència de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que va anul·lar les ordres de copagament que s’havien fet per decret del Govern anterior”.

Segons ha indicat la vicepresidenta i portaveu, Mònica Oltra, en la seua primera compareixença en roda de premsa per a informar dels temes tractats en la reunió del ple, aquesta és la “mesura prioritària” proposada per la Conselleria de Polítiques Inclusives, de la qual també és titular la representant de Compromís.

Un moment de la reunió del Govern del País Valencià. Foto: GVA / J.A. Calahorro.

Oltra ha assenyalat que estan “estudiant les fórmules legals perquè, a través d’una iniciativa legislativa que tinga una tramitació ràpida en les Corts, es puga derogar la normativa que ha fet que moltes persones no puguen tenir accés a uns serveis socials i d’atenció a la dependència i a la diversitat funcional que són indispensables per a la seua vida digna”.

A preguntes dels periodistes, ha precisat que “la decisió que s’ha pres és referent a l’últim copagament que es va introduir en la Llei de Mesures d’Acompanyament als Pressupostos”, mentre que el que afecta les residències s’haurà de “estudiar en un altre moment”.

En aquest sentit, ha argumentat que “són àmbits diferents i situacions diferents i també la regulació del copagament és diferent” i que, “en la part vinculada a la diversitat funcional i a la dependència està havent-hi ja abandons de recursos per no poder fer front al copagament”. Oltra ha destacat que, “a més, hi ha copagament que arriba al 90 per cent dels ingressos, cosa que fa que la gent haja de triar entre el recurs i la possibilitat de tenir una vida”.

Comparteix

Icona de pantalla completa