Diari La Veu del País Valencià
Compromís: ‘La compra d’Iphone 6 és un conveni que ja existia d’anteriors legislatures’

RedactaVeu / EP / València

Compromís ha aprofitat per a destacar que, en relació a aquesta qüestió, “no s’ha posat l’accent en les mesures de despesa i austeritat que s’han dut a terme, moltes d’elles gràcies a Compromís, i que consisteixen en l’estalvi de 130.000€ per la paralització de la compra de nous ordinadors”.

També ha citat les mesures proposades per a la “reducció de més de 400.000€ als grups parlamentaris, de retallar els assessors de Presidència i les assignacions als membres de la Mesa o la renúncia de Compromís als cotxes oficials, mesures que sumen una quantitat molt major d’estalvi que la de 64.000€ per a tota la legislatura que és la que s’havia difós que suposava el cost dels terminals mòbils”.

Oltra mantindrà el seu mòbil de la passada legislatura

Per la seua banda, la portaveu del Consell i diputada de Compromís, Mònica Oltra, ha assegurat que mantindrà l’Iphone 4 que va rebre de les Corts, com a diputada, la passada legislatura i creu que la resta de parlamentaris que també en van rebre un l’haurien de seguir gastant fins que es trenquen.

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell, a preguntes dels mitjans en relació a l’acord de la Mesa de les Corts de reservar 64.200 euros per a contractes de telefonia mòbil amb adquisició d’un Iphone 6 per a cadascun dels diputats.

“Jo tinc el meu Iphone 4 de la legislatura passada que encara funciona”, ha comentat Oltra, qui ha dit que el mantindrà fins que se li trenque. “Jo és que sóc així, a mi em duren molt les sabates, els telèfons i els animals. Vaig tenir un gat que em va durar 20 anys”, ha agregat.

Atès que li han preguntat per aquest assumpte en la roda de premsa del ple del Consell, Oltra ha indicat que es tracta d’una decisió que han pres les Corts “i el Consell sobre açò té poc a opinar””.

Colomer: “La compra de mòbils en les Corts obeeix a un conveni de telefonia amb GVA”

Seguint en aquest assumpte, el president de les Corts Valencianes, Francesc Colomer, ha explicat que la compra de telèfons mòbils d’última generació aprovada per la cambra autonòmica per als seus diputats en aquesta nova legislatura obeeix a “un conveni de col·laboració” subscrit entre la Generalitat i el Parlament pel qual aquest últim, “per economia d’escala”, es beneficia de l’acord que el Consell té amb una companyia telefònica per a aquest tipus de subministraments.

L’actual president de les Corts, Francesc Colomer. Foto. EP.

Així mateix, ha ressaltat que “tots els grups” que conformen la Cambra valenciana -PP, PSPV, Compromís, Podem i Ciudadanos-, “invariablement” han acceptat eixa mesura perquè “han entès que és una qüestió que forma part de l’operatiu i de la necessitat de comunicar-se, en l’obligació del diputat de moure’s per tot el territori” del País Valencià.

Paralitzada la compra de 99 ordinadors portàtils

Francesc Colomer ha destacat, al seu torn, que aquesta decisió s’ha adoptat “paral·lelament” a la de “paralitzar l’adquisició” de 99 ordinadors portàtils per als diputats, per valor de 130.000 euros, i ha subratllat “l’esforç d’austeritat considerable” i “l’esforç d’estalvi i de mesura” que ha suposat açò a pesar que “l’ordinador és també un element de treball del diputat i la diputada”. Ha precisat que la compra d’eixos equips, la paralització dels quals es va adoptar aquest dimarts, “també estava prevista, com sempre, en tots els períodes de sessions, les legislatures” .

Posteriorment, en una nota de premsa remesa per la Presidència de les Corts, el seu titular reitera que la compra dels mòbils respon a “una proposta rebuda, sobre la base del conveni existent amb la Generalitat” i manifesta que “encara no ha sigut signada perquè es troba en fase d’estudi i pot ser modificada”. Així, ha apuntat que per aquesta raó “podrien modificar-se les condicions” i que cap la possibilitat de rebre i estudiar altres opcions.

Per la seua banda, Fran Ferri, de Compromís, ha comentat respecte a la compra dels mòbils després de la concentració contra la Llei Mordassa, que l’elecció del model designat és “una qüestió tècnica” tenint en compte que “els serveis tècnics han dit que era la millor opció des del seu punt de vista”, tant per “qüestions d’encriptació i seguretat” com “per qüestions de durabilitat per a tota la legislatura sense haver de canviar a meitat”.

Concentració dels diputats valencians contra la Llei Mordassa. Foto: EP.

Podem renuncia a la targeta per a autopista

D’altra banda, el portaveu de Podem en el Parlament valencià, Antonio Montiel, ha repetit respecte a la compra de mòbils, també després de l’acte contra la Llei Mordassa, que obeeix “a l’acord adoptat per la Cambra en legislatures anteriors” i a “l’oficina mòbil del diputat, en la qual s’inclouen serveis com l’ordinador portàtil, un mòbil i la targeta per a autopista a la qual Podem ha renunciat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa