Diari La Veu del País Valencià
El Consell aprova els noms del segon graó, excepte quatre Secretaries Autonòmiques
Europa Press / RedactaVeu / València

Segons ha explicat la portaveu del Govern, Mònica Oltra, els nomenaments s’estan realitzant “de forma escalonada” i dilluns que ve, en un altre ple del Consell, es decidiran les direccions generals. “No hem volgut entrar com un elefant en una terrisseria”, ha apuntat.

D’aquesta manera, en Presidència de la Generalitat, el Gabinet del President l’ocuparà Arcadi España García; la Secretaria Autonòmica de Presidència, Andreu Ferrer Bautista; la Secretaria Autonòmica de Comunicació: Lydia del Canto Soriano; i l’Agència Valenciana del Turisme, l’expresident de les Corts, Francesc Colomer Sánchez.

En la Vicepresidència, Portaveu del Consell i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Secretaria Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal estarà a càrrec de Sandra Casas Molina; i la Secretaria Autonòmica d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, d’Alberto Ibáñez Mezquita.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic tindrà en la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament el diputat socialista Julián López Milla, i de moment queda buida la Secretaria Autonòmica d’Hisenda.

En la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques tampoc s’ha nomenat les persones que han d’ocupar la Secretaria Autonòmica de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Per a la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, la Secretaria Autonòmica d’Educació i Recerca serà per a Miguel Soler Gracia, i queda pendent de nomenament el responsable de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport.

En la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Secretària Autonòmica de Salut Publica i del Sistema Sanitari Públic serà Dolores Sales Trejo.

Per la seua banda, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball tindrà com a Secretària Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball Maria José Mira Veintimilla.

En la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, estarà com a Secretari Autonòmic Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero; i en la Secretaria Autonòmica de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Àlvaro Prat.

De la mateixa manera, queda pendent el nomenament de la Secretaria Autonòmica d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, en la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Finalment, en la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, la Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació serà Zumila Pérez Seguí.

Comparteix

Icona de pantalla completa