Diari La Veu del País Valencià
Bárcenas assegura al jutge que el PP es finançava il·legalment 33 anys

La Marea / Madrid.

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha remès al jutge De la Mata, que ha tancat la instrucció del cas de la caixa B del partit conservador i la suposada reforma en negre de la seua seu, un escrit de defensa en el qual assegura que la formació es finançava il·legalment des de 1982. A més, afirma que tant Manuel Fraga com José María Aznar i Mariano Rajoy eren conscients d’aquest finançament, segons publica Europa Press.

L’escrit defineix les donacions en B com un sistema “perfectament institucionalitzat” en el qual les ordres venien “des de dalt a baix”. La labor de Bárcenas hauria sigut, segons els seus advocats, la mera anotació en els seus papers dels pagaments que eren rebuts. L’escrit afirma que la gestió econòmica “es va portar sempre per la direcció del Partit Popular”, un sistema que va establir en 1982 Manuel Fraga, fundador del partit.

“En l’escàs període de temps que D. Luis Bárcenas va ser tresorer (juny 2008 a 2009) va reportar amb aqueix mateix criteri a les dues persones de les quals depenia jeràrquicament el Sr. Rajoy i la Sra. Cospedal”, assegura l’escrit.

El jutge De la Mata va enviar al banc dels acusats per al seu judici Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta com extresorers. A més, pels fets el PP ha sigut considerat com a responsable civil subsidiari.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea (Llicència Creative Commons). Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa