Diari La Veu del País Valencià
Fecemac transmetrà a Marzà la dramàtica situació econòmica dels centres autoritzats de música

Redactaveu / València

Fecemac-CV pretén impulsar i aconseguir un alt nivell d’interlocució per donar a conèixer el projecte de futur de 63 centres amb 1.200 treballadors i 10.000 alumnes de més de 200 municipis.

Aquests centres sense ànim de lucre imparteixen educació musical reglada i cobreixen una demanda que els conservatoris de la Generalitat Valenciana no poden assumir. Els centres de música i conservatoris municipals estan sofrint greus retallades en el seu finançament durant cinc anys consecutius en relació als 5,1 milions que percebien en 2009, els quals passaren a 2,3 en 2010 (-54%), en 2,3 en 2011 (-55%), 3,4 en 2012 (-34%), 2,9 en 2013 (-43%) i 3,4 en 2014 i 2015 (-34%), suposant això un col·lapse, sortejat gràcies al compromís dels centres i dels seus treballadors. De fet, destaquen que la conselleria exposa en la darrera convocatòria que “és conscient de la importància de la música” i “de l’esforç econòmic que les corporacions locals i altres entitats privades estan fent per oferir als ciutadans un ensenyament de la música de qualitat i allò més proper possible al lloc de residència del ciutadà”.

No obstant açò, les retallades sempre s’han vinculat amb la crisi. Tanmateix ni els pressupostos de la Generalitat, en general, ni els de la Conselleria d’Educació, en particular, han sofert aquestes profundes retallades percentuals que han arribat al 55%. Si fa no fa la publicació de la convocatòria 2015 i l’inici del pagament en maig dels 6,3 milions corresponents al finançament total dels anys 2013 i 2014 marcaren el final de la legislatura de l’exconsellera Català i aclariren la incertesa d’aquests centres, els quals mai havien cobrat amb tanta immediatesa, en el cas de 2014, la dotació corresponent.

D’altra banda, Fecemac-CV també informarà Marzà que la Universitat de València està finalitzant un estudi d’indicadors que analitzarà l’eficiència acadèmica dels centres de música i conservatoris municipals a partir de la firma d’un conveni de col·laboració subscrit fa un any.

Comparteix

Icona de pantalla completa