Regidors i assessors de València en Comú es baixen el sou a 25.000€ l'any

Atenent al codi ètic de la formació, s'han reduït el seu salari a tres vegades el mínim interprofessional (SMI), fixat en 648'60 euros al mes. Aquesta decisió suposa un estalvi de més de 40.000 euros per regidor i assessor
3 juliol 2015 01:00h
Jaime Paulino i Jordi Peris.
RedactaVeu / València

D'aquesta forma, tot el grup municipal a l’Ajuntament de València, conformat per tres regidors i quatre assessores, veurà reduïda la seua remuneració personal “per enfortir econòmicament, prèvia consulta ciutadana, els projectes que organitzacions socials, plataformes i estructures de barri i moviments socials municipalistes desenvolupen en la ciutat i que fomenten la participació, la justícia social, la sostenibilitat, la transparència, la igualtat, l'equitat i el bé comú”.

Salari “sense dietes ni prebendes”

En aquest sentit, des de València en Comú han recordat que els càrrecs públics de la plataforma municipalista es comprometen no solament a informar amb “claredat i rigor” sobre el seu patrimoni, salaris i el benefici econòmic que s'obtinga en el desenvolupament de les seues tasques públiques, sinó “a la implantació d'un salari que prescindeix de dietes i bonificacions a més de targetes de despeses de representació i altres prebendes”.

El codi també inclou la prohibició de rebre més d'un salari per la funció pública realitzada, així com rebre complements per assistir a reunions o altres esdeveniments. Així mateix, han recalcat que aquestes mateixes mesures seran adoptades per València en Comú en la Diputació, on compta amb un diputat i dos assessors.


next