Diari La Veu del País Valencià
Una persiana cau sobre la zona de pas al Severí Torres de Castelló de la Ribera
RedactaVeu / Castelló de la Ribera

Ahir de vesprada, a les 17 hores, al CEIP Severí Torres, va caure la persiana d’una finestra del primer pis sobre la zona de pas d’entrada al centre.

El CEIP Severí Torres és un exemple de la mala gestió econòmica en infraestructures escolars dels últims anys. Aquesta escola la componen dos edificis separats per una ronda que complica i posa en perill els escolars durant les eixides, les entrades i els desplaçaments en horari escolar entre els edificis.

Parlem d’una primera escola inaugurada el juliol del 1954. Posteriorment, es va construir un altre edifici als anys huitanta, separat d’aquest per la ronda on també s’ubiquen uns barracons provisionals, des de fa 40 anys, amb materials tòxics, com les plaques d’uralita, que l’ocupen xiquets d’infantil.

A aquesta població de la Ribera Alta el tema aquest els sembla surrealista, més si cap, quan l’any passat el nou alcalde va dir a l’assemblea de l’AMPA, que el nou col·legi estaria construït ”més prompte que tard”. Sobren els comentaris.

Una escola que té projecte per a un nou edifici, que s’ha licitat dues vegades i que misteriosament, mai apareixen ni els diners, ni les constructores que han d’executar l’obra, ”més prompte que tard”.

EU: “La desídia, irresponsabilitat i inacció del Consell està provocant greus problemes de seguretat als centres”

La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, adverteix que els fets esdevinguts en aquest col·legi de Castelló de la Ribera, que afortunadament no han causat cap ferit, “són els enèsims que ocorren com a conseqüència de les deficiències en els centres escolars del País Valencià. Aquest cas del Severí Torres és un més que sumar a la llarga llista de centres que han advertit sobre la situació de risc i inseguretat que pateixen les seues infraestructures, i als quals la Conselleria continua fent esperar. Si no s’actua, açò anirà a més, i la responsabilitat recau sobre el Consell”.

Sanz recorda que la consellera MªJosé Català segueix sense presentar el pla de reformes i rehabilitació dels centres, “i no ha tingut ni voluntat per a reunir-se amb la comunitat educativa i dissenyar les actuacions més urgents”.

La parlamentària afegeix: “el que ha passat al Severí Torres demostra que hi ha un risc evident en la seguretat, i és més irritant veure que passen aquestes coses, quan el poble sencer porta anys reclamant actuacions i un nou centre”. De fet, Esquerra Unida ha presentat en reiterades ocasions iniciatives parlamentàries on s’exigien a la conselleria actuacions immediates en el centre.

Sanz anuncia que portarà de nou a Les Corts una proposició no de llei perquè s’actue en el centre de forma immediata per a realitzar les reformes estructurals que garantisquen la seguretat, i es pressuposte i licite l’obra nova que la Conselleria té compromesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa