Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa mesures per evitar la situació de Serelles després de l’incendi
RedactaVeu / Alcoi

De manera testimonial es va fer la prova de protegir un petit espai de terra cremada amb palla. La regidora continua dient: ”El que sí que ha quedat clar és que l’extracció de troncs cremats era roïna i la corroboració de l’informe tècnic no ha sigut cap sorpresa, ja se sabia, i malgrat tot el govern la va permetre”.

Per altra banda, Climent reconeix que la prova de la palla no ha tingut l’efecte positiu esperat però els científics estan investigant molt sobre aquest tema i ja és hora què s’implanten mesures importants de gestió del territori cremat. En l’actualitat hi ha iniciatives novedoses, com el recobriment amb estellat de fusta (que estan fent a Xàbia) o com altres implantades en zones de Zamora, Saragossa i Almeria que capten l’aigua de l’ambient i permeten generar repoblacions efectives en llocs semidesèrtics, amb sistemes que prevenen l’evaporació de l’aigua o produeixen aigua per condensació. Diu Climent: “cal estar en l’avantguarda en la recuperació de la serra després d’un incendi ”.

Per últim, la regidora acaba dient que seria molt important que l’Ajuntament creara un protocol de bones pràctiques per al post incendi, perquè tothom sàpiga com actuar i no hi haja improvisacions. Segons Climent: “si s’extreuen els troncs cremats o no s’actua abans de les pluges, l’efecte pot ser irrecuperable. Hem de saber conviure i gestionar el foc perquè no se’ns en vaja de les mans, però és important que tinguem cura de la biodiversitat que el bosc alberga, i per això cal molta informació i educació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa