Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Xàtiva proposa eliminar les corregudes de bous de la Fira

Redactaveu / Xàtiva

Compromís per Xàtiva proposarà eliminar les corregudes de bous de la Fira d’Agost. L’afirmació del grup municipal es basa en seguir iniciatives d’altres pobles com Alzira o Aldaia, ja que des de Compromís per Xàtiva entenen que allò que la societat xativina va expressar a les urnes és un desig de canvi en el model de gestió i en les polítiques municipals, per tant, ara que formen part del govern municipal volen emprendre accions que dignifiquen les persones, facen avançar el conjunt del poble i respecten el medi natural.

Un dels arguments a favor d’aquesta cancel·lació és que consideren que “aquestes celebracions no tenen cap tradició a la localitat, a més constitueixen un maltractament i humiliació d’animals”, aleshores entenen que “a la Xàtiva del segle XXI no hi ha lloc per a aquest tipus d’espectacles”.

Davant l’oportunitat i com han manifestat “la voluntat de fer de Xàtiva una ciutat antitaurina”, tot just ara, després de 24 anys aprofitant l’avinentesa afirmen que “la tasca d’ells és fer que les lleis s’adapten cap a aquestes evolucions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa