Diari La Veu del País Valencià
França, Alemanya, Itàlia i Portugal, en el VIII Fórum de Música d’Oriola
EFE / Oriola

La regidora d’Educació, Rosa Martínez, ha indicat, durant la presentació de la trobada, que aquesta comptarà amb la direcció del catedràtic de piano del ‘Conservatorio Superior de Madrid’ Fernando Puchos i amb la intervenció de 10 professors que són ”referents en els seus països d’origen”.

Martínez ha definit aquest fòrum com un ”referent per a molts països pel que fa a l’ensenyament musical, perquè en tots aquests anys ja han passat més de 500 alumnes per les aules del Conservatori i La Llotja”. Han assistit alumnes de països com França, Itàlia, Japó, Alemanya, Bèlgica o Rússia, ”i de tots els llocs de la geografia de l’Estat espanyol”.

A l’acte de presentació també han assistit el membre de l’Associació ‘Primo Tempo’, Juan José Teruel, i el director del Conservatori, Juan Zaragoza. Per a Teruel, el fòrum té com a objectius ”generar una iniciativa local en el panorama formatiu musical del País i brindar a Oriola la possibilitat d’escoltar a grans intèrprets”. A més, pretén ”ser un centre de difusió de la música mitjançant les activitats, contribuir a la promoció turística del municipi i afavorir el comerç local”.

Per la seua banda, Zaragoza ha assenyalat que l’obertura, prevista per a demà, serà a càrrec del violoncel·lista Iagoba Fanlo. L’endemà, el pianista Enrique Bernaldo de Quirós oferirà un recital, mentre que per al dimarts 2 d’abril s’ha programat una conferència-concert amb José Luis García del Busto i Joaquín Torre, sota el títol ”De Bach als nostres dies: recorregut ràpid pel repertori violinístic”.

El clarinetista Miguel Martínez Royo i el pianista Stefanos Spanopoulos actuaran el 3 d’abril, un dia abans del repertori que donaran els alumnes del curs seleccionats per a l’ocasió. L’últim dia, 5 d’abril, serà el concert de clausura i actuarà el pianista Constantín Sandú.

Tots els concerts de la Llotja seran oberts al públic i tindran lloc a les 20.15 hores.

Societat Musical Lira Castellonera – Castelló de la RIbera

Comparteix

Icona de pantalla completa