Presentació de l’Anuari Mèdia.cat a València

Serà aquest dimarts al el Col·legi Major Rector Peset amb la participació de periodistes del País Valencià i la col·laboració d’ACICOM i del Grup Barnils
6 juliol 2015 01:00h
RedactaVeu / València

L’anuari Mèdia.cat, és una iniciativa de l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació Catalunya. Compta també amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de sis universitats: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de València i la Universitat de Vic.

La primera edició de l’Anuari Mèdia.cat és va publicar el 2011 i recollia els silencis mediàtics de 2010. El projecte pren com a model la iniciativa periodística nord-americana Project Censored, de la Universitat de Sonoma (Sant Francisco), que des de fa quasi quaranta anys s’encarrega de fer un seguiment dels mitjans de comunicació dels EUA per detectar-ne els silencis i les omissions més importants.

L’Anuari dels Silencis Mediàtics és un projecte de periodisme de recerca que cada any aporta llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació.

L'Anuari de 2014 presenta dotze reportatges en profunditat sobre dotze temes que durant l’any 2014 no han sigut portada de cap periòdic ni han obert cap informatiu. L'objectiu de l'Anuari Mèdia.cat és aconseguir situar aquests temes en l'agenda dels mitjans i donar-los veu perquè arriben al coneixement de la societat.

ACICOM agraeix al Grup de Periodistes Ramon Barnils, “la defensa i l'enriquiment de la dieta mediàtica de la ciutadania, que fan dia a dia, actuant com a Observatori Actiu dels atacs que pateix el nostre benestar mediàtic”.

ACICOM amb altres centenars de persones i organitzacions, una de les quals ha aportat una petita quantitat al micromecenatge que ho ha fet sostenible. El projecte ha sigut possible gràcies al finançament col·lectiu (594 micromecenes amb 15.580 recaptats euros a Verkami).

Intervenen en la Conversa Oberta:

Adolf Beltran, periodista
Amàlia Garrigós, El Mural d’Escola Valenciana
Aniceto Arias, col·lectiu Ràdio
Klara Antoni Rubio, Unió de Periodistes
Blanca Aparisi Galán, periodista reportatge ‘Líders en destrucció d’ocupació pública’
Toni Gisbert, Acció Cultural
Xavier Pérez, director de la Veu del País Valencià.
Xurxo Estevez, Xara de l'aixecament
Joan Canyella, Col·lectiu Ramon Barnils i redactor Anuari Mèdia.cat
Jose Ignacio Pastor, president ACICOM
 

 
next