Diari La Veu del País Valencià
El jutjat multa l’Ajuntament d’Elx per no respondre a sol·licituds sobre l’ús del valencià

RedactaVeu / Elx.

El Jutjat Administratiu número 1 d’Elx (Vinalopó Mitjà) ha multat l’Ajuntament d’Elx per no respondre diverses sol·licituds en les quals es demanava que l’anterior equip de govern aportara els expedients administratius corresponents a les denúncies que El Tempir havia realitzat per la manca d’ús del valencià en la comunicació municipal (imatge corporativa i retolació). Aquestes multes tenen un import de 300 euros cada una, segons ha informat aquesta Associació Cívica per la Llengua a Elx.

Per al president d’El Tempir, Josep Enric Escribano, s’ha arribat a aquesta situació perquè “amb Mercedes Alonso hi havia una manca absoluta de diàleg durant tota la legislatura que ens ha dut a interposar els recursos davant el Jutjat” per a frenar l’exclusió del valencià de l’àmbit municipal. De fet, durant les últimes setmanes de la legislatura anterior s’hi instal·laren rètols en castellà o en castellà i anglès com els de la ruta de les palmeres singulars incomplint la normativa autonòmica i local al respecte, o no fent cas de les recomanacions del Síndic de Greuges que ha donat sempre la raó a les queixes presentades per El Tempir.

En opinió de Josep Enric Escribano, aquestes multes són un exemple de la manera d’actuar de l’anterior equip de govern i considera que “el PP al capdavant de l’Ajuntament ha malgastat recursos públics, ja que ha hagut de rectificar rètols per a incloure el valencià, sabedor com era que ho podia haver fet des del principi, i que provoca que s’arribe a un procediment judicial que significa gastar més diners dels contribuents. A més, no col·labora amb la justícia per voler dur avant una política obstinada contra el valencià i totalment valencianòfoba”.

Un acte d’El Tempir

Des d’El Tempir s’està convençut que amb el nou equip de govern s’iniciarà una nova etapa, com ja s’ha demostrat en el caràcter obert i predisposició a tractar l’ús institucional del valencià, que ha d’anar molt més enllà de recuperar la imatge corporativa i la retolació en la nostra llengua, perquè ara cal realitzar una promoció eficaç de l’ús social del valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa