Diari La Veu del País Valencià
La Jove Banda Simfònica de l’FSMCV actuarà a Catarroja i Sueca

RedactaVeu / València

La Jove Banda Simfònica de l’FSMCV actuarà a Catarroja i Sueca sota la batuta de la seua titular, la directora de Paiporta, Beatriz Fernández qui recentment acaba de dirigir l’Orquestra de València dins del Cicle de Serenates a La Nau. La banda estarà formada per 110 músics entre els 18 i 28 anys provinents de tot el País Valencià. A més, a través del programa de col·laboració entre l’FSMCV i el Govern de Colòmbia (Pla Nacional de Música per a la Convivència) dos músics colombians participaran en sengles concerts celebratius.

Divendres 10 serà el concert a Catarroja (22:00h, Teatre Auditori Francisco Chirivella) on es celebrarà el 125è natalici del compositor catarrogí J. Manuel Izquierdo, a més a més, la directora Beatriz Fernández va estar cinc anys al capdavant de L’Artesana i ara tot just retorna al capdavant de la JBS de l’FSMCV per oferir un programa amb obres d’Izquierdo, Adam Ferrero, Morales Martínez, Ferrer Ferran i Amand Blanquer.

L’endemà, dissabte 11 (20:00h, a la placeta Fonda), el concert celebratiu serà a Sueca, on La Unió Musical celebra el seu centenari i ho farà amb l’actuació de la JBS de l’FSMCV amb el mateix programa però, afegint-hi el pasdoble del mestre Serrano Del Perelló a Catarroja, com distintiu sonor suecà.

La JBS està preparant aquest concerts a Navajas amb l’ajut de professors de la Banda Municipal de València (Juan Antonio Fenollar, Raúl Junquera i Fina Saez) per tal que tant la preparació com els concerts mateixos servisquen d’aprenentatge i millora en els procediments concertístics i interpretatius dels quals, posteriorment, es beneficiaran ells i elles, però, també les seues respectives societats musicals a les quals pertanyen.

Comparteix

Icona de pantalla completa