Diari La Veu del País Valencià
427 palmeres eliminades del palmerar històric d’Elx pel morrut roig en 2014

EP / Alacant

El morrut roig va obligar el passat any a eliminar 427 exemplars del Palmerar històric d’Elx (Vinalopó Mitjà), que és el que es troba en part del municipi i que compta amb la distinció per part de la UNESCO de Patrimoni de la Humanitat.

Un any abans, les palmeres talades pel mateix motiu i en eixa mateixa zona van ser 193, mentre que en 2012 la xifra es va situar en 47 exemplars i en 2011 en 80.

Així ho ha confirmat aquest dijous el regidor del Palmerar d’Elx, Antonio García, en una roda de premsa en la qual ha informat de la reunió de la Mesa Tècnica del Morrut celebrada amb anterioritat.

Segons les dades aportades per García, entre 2011 i 2015, en el Palmerar històric s’han detectat 718 palmeres afectades per morrut roig i van ser eliminades en aquell mateix període 747 exemplars com a conseqüència directa de la plaga de morrut roig.

Els informes abordats en la reunió d’eixa mesa tècnica, han posat de manifest que només el passat any van ser detectades en el palmerar històric d’Elx 419 palmeres amb morrut roig. La xifra de palmeres detectades amb morrut en 2013 va ser de 149; en 2012, de 24; i, en 2011, de 32.

Antonio García ha subratllat que és “necessari” elaborar “un pla d’actuació” per a tractar de controlar la plaga i “sent conscients que es tracta d’una lluita a llarg termini”.

L’edil responsable del manteniment del Palmerar d’Elx ha anunciat que sol·licitarà una reunió amb la consellera de medi ambient per a “traslladar-li les dades dels quals es disposa” i perquè “hi conega la situació”, així com que ha incidit que amb el pla d’actuació que es va preparar “s’anirà a València, Madrid i Brussel·les” per a cercar “suports i intentar aconseguir finançament” per a la lluita contra la plaga de morrut roig.

Comparteix

Icona de pantalla completa