'El Bigotes': ‘Rajoy és un tocacollons i un merda’

Declara en el judici per les adjudicacions del pavelló de la Generalitat en les fires de Fitur
10 juliol 2015 01:00h
Europa Press / València

Aquesta conversa, que va tenir lloc abans del febrer de 2009, s'ha escoltat en la Sala del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJV), on aquest divendres declara com a acusat Pérez.

'El Bigotes' s'enfronta a la pena de 10 anys de presó i de 23 d'inhabilitació per delictes de tràfic d'influències, cooperador necessari de malversació de cabals i suborn per la peça 3 de Gürtel, relativa a suposades irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009. En total, hi ha 13 acusats, entre d’altres, dos exconselleres de l'equip de govern de Camps (PP): Milagrosa Martínez i Angélica Such.

Pérez s'ha decidit a contestar a totes les parts --excepte a l'acusació popular, representada pel PSPV-- malgrat que s'havia acollit al seu dret a no declarar al llarg de tota la instrucció. Tan sols va prestar declaració el 12 de febrer de 2009, en un interrogatori en el qual estava ‘enfonsat i destrossat’ i no sabia el que deia. Així, ha demanat que es tinga en compte la seua declaració d'aquest divendres.

Durant l'interrogatori, a preguntes de la fiscal, Pérez, qui no ha deixat en cap moment un bolígraf i una llibreta en la qual anava prenent nota, ha afirmat que "mai" va utilitzar els seus contactes amb el PP per aconseguir Fitur, ni el de Camps ni el de cap altre, ha dit. Ha descrit la seua relació amb l’excap del Consell de "cordial" al principi, i amb el temps "més amable".

"Quan decidisc venir a València --en 2004-- tenia molts amics del PP per tot l’Estat espanyol. I amb Camps tenia una relació cordial com podia conèixer a altres 20 senyors més del PP valencià", ha dit, al mateix temps que ha afegit: "No era una relació intensa d'amistat quan vaig venir a viure a València. Va ser més amable i cordial amb els anys".

"Amiguito del alma"

En aquest punt, preguntat per una conversa que tots dos mantenen per telèfon al Nadal en la qual Camps li diu "amiguito del alma", Pérez ha indicat que és "una conversació entranyable de gent que es coneix i ell em diu amiguito del alma....", però ha negat una relació íntima. També ha reconegut que ha fet ‘algun regal’ al Nadal.

D'altra banda, Pérez ha afirmat que treballar per al PP d'un Govern estatal --en la seua etapa en Special Events entre 2000 i 2003-- comporta una pressió "brutal" i és "molt complex". Aquest sentiment el va conduir, segons ha dit, a anar-se’n a València i a muntar Orange Market amb l'ajuda d'un dels capitosts de la trama Gürtel, Francisco Correa, a qui ha definit com "molt rarito".
 
next