Diari La Veu del País Valencià
El tren Barcelona-València atropella 5 persones de mitjana a l’any

RedactaVeu / València

El diputat d’EU en el congrés Ricardo Sixto va presenciar un “desafortunat incident”, esdevingut el passat 15 de maig en la línia de ferrocarril Barcelona-València, en el qual com afirma Sixto “una persona es va llançar a les vies al seu pas per l’estació de Tarragona”. Aleshores el diputat d’EU va formular una pregunta al govern, on volia saber “quants atropellaments de persones s’han produït en aquesta línia anualment des de l’any 2010 fins a l’actualitat”, i en la pregunta s’interessava per saber “quines actuacions ha realitzat el Govern per evitar aquests desafortunats incidents?”.

Ricardo Sixto recorda al Govern que, no obstant “és una via que sofreix molt de trànsit, té poca protecció i en ocasions hi ha trams sense desdoblar”. Davant el plantejament del diputat, la resposta del Govern ha estat si més no incompleta, o com ho qualifiquen des d’EU “curiosa, ja que es limita a indicar obvietats”.

Així, el Govern indica en la seua resposta que “els atropellaments registrats en la línia ferroviària Barcelona-València es deuen a imprudències o a suïcidis”. I les xifres s’extrauen de les dades disponibles des de l’1 de gener de 2010 fins al 30 d’abril de 2015, on mostren que la mitjana anual d’atropellaments d’aquesta línia ferroviària són de 5 persones. De les actuacions, mesures o necessitats dels trams no desdoblats, tal i com demanava Ricardo Sixto, no han manifestat res.

Comparteix

Icona de pantalla completa