Diari La Veu del País Valencià
Contemporània i òpera barroca, plats forts de la Setmana de Música de Montserrat

RedactaVeu / Montserrat

El proper 20 de juliol comença la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, la qual arribarà fins al diumenge 26, durant aquesta setmana, la 35a edició, comptarà amb conjunts internacionals de prestigi com és el cas del Mivos Quartet un quartet de corda novaiorquès, especialitzat en música de nova creació, considerat capdavanter en la divulgació i interpretació de nova música als EUA, o el Quintet Cuesta, una de les principals formacions cambrístiques del panorama valencià.

No obstant açò, els bons encerts continuen. Així, a banda dels concerts, la SIMC de Montserrat comptarà amb cursos de trompeta, piano i trombó, la XVII edició del concurs de composició Salvador Seguí i la final del III concurs de cambra.

Dilluns 20 començarà amb un concert combinat, en la primera part actuaran els finalistes del III Concurs de Música de Cambra i en la segona part el pianista romanès Arcadi Triboi. Dimarts 21 també estarà combinat, i la primera part serà un recital de cant amb acompanyament de piano on actuarà el tenor Mario Cerdà (guardonat en el Concurs de Cant d’Elda) amb el pianista valencià José Ramón Martín, mentre que a la segona part actuaran el trio de percussió valencià Alxarq Percussió, guanyadors en l’anterior edició del concurs de música de cambra de la SIMC de Montserrat.

Dimecres 22 actuaran el Quintet Cuesta, el magnífic quintet de vent valencià que interpretaran i estrenaran, entre altres obres, la guanyadora del XVII Concurs de Composició Salvador Seguí. Dijous 24 arribarà l’hora de la música de nova creació amb el quartet de corda novaiorquès Mivos Quartet, un dels conjunts cambrístics més destacats ara per ara en els circuits Nord-americans.

Divendres 24 serà l’hora del mestissatge amb el violinista búlgar, concertino de la Royal Opera House, Vasko Vassilev, qui es fusionarà amb músics del grup de ‘flamenc chill’ Chambao.

Dissabte arribarà l’òpera a Montserrat després de molts anys d’absència, on es representarà l’òpera barroca Dido & Aeneas de Henry Purcell amb l’Orquestra Barroca del Conservatori Superior de música de Castelló i L’Orfeó Universitari de València. Finalment, diumenge 26 tancarà el festival l’orquestra de saxofons Orsaxcova.

Tots aquest concerts seran a la plaça de l’Església de Montserrat a les 23:00h. (Les entrades es podran comprar a la taquilla a un preu de 3 euros).

Paral·lelament, es duran a terme uns cursos de perfeccionament de trompeta, trombó i piano. A la Casa de la cultura el 17 de juilol (20:00h) es projectarà el documental Nanuk l’esquimal amb la creació en directe de la BSO a càrrec del tàndem format per Avelino Saavedra i Josep Lluís Galiana els quals, a més, recentment estrenaren una nova proposta similar a aquesta que presenten a Montserrat, aleshores fou L’home amb càmera de Dziga Vertov que va estar una vivència artística completa. A la mateixa casa de la cultura, el dia 20 de juliol 819:30) hi haurà la ponència de la soprano Consuelo Hueso sobre el seu treball d’investigació Dones Compositores. Notes a l’ombra.

Comparteix

Icona de pantalla completa