Diari La Veu del País Valencià
La CUP reitera a Castelló el seu compromís amb l’articulació dels Països Catalans

ACN / Castelló de la Plana.

L’Assemblea Nacional de la CUP, celebrada a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, ha renovat aquest dissabte el seu secretariat nacional, amb 11 noves incorporacions i 4 noms que repeteixen, i ha ratificat el procés ‘Crida Constituent’ de cara a les eleccions del 27-S. Així ho ha explicat en declaracions als mitjans el membre del secretariat nacional de la CUP, Xevi Generó, assenyalant que l’esquerra anticapitalista ha reforçat la seua organització després del creixement electoral en les darreres municipals. Sobre condicions per a una llista única, Generó ha dit que la CUP continua amb el treball iniciat i que només entrarà a debatre si els arriba una proposta concreta.

El membre del secretariat ha reiterat que la CUP no vol entrar en “cimeres espectacle” i que “les reunions o relacions polítiques amb altres partits les valoraran més enllà del que puguen generar mediàticament”.

Sobre les primàries per conformar els candidats de la CUP a les eleccions, Xevi Generó ha explicat que l’esquerra anticapitalista ha iniciat el procés i està valorant com dur-lo a terme per definir les llistes a les quatre demarcacions catalanes.

Preguntat sobre el diagnòstic del procés sobiranista, Xevi Generó ha assenyalat que tant el procés català com la construcció dels Països Catalans han eixit reforçats en les darreres eleccions municipals al Principat i autonòmiques a la resta de territoris, “on tot l’independentisme va girar cap a l’esquerra projectes de ruptura i anticapitalistes”.

És la segona vegada que la CUP celebra una Assemblea Nacional al País Valencià, on va obtenir els seus primers regidors a les darreres eleccions municipals. Segons que ha explicat, amb aquest emplaçament, la CUP vol mostrar el seu compromís amb l’articulació dels Països Catalans.

L’assemblea, on estava cridada a participar tota la militància de l’organització, i on també es convidava la militància de les organitzacions que conformen l’espai per la ruptura, ha servit per debatre i aprovar la proposta organitzativa i l’estructura de gestió de la candidatura resultat del procés ‘Per la ruptura’.

A les properes eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 27 de setembre, la CUP i les organitzacions participants en el procés ‘Per la ruptura’ es presentaran sota la marca ‘CUP – Crida Constituent’. Aquesta candidatura, construïda conjuntament entre múltiples agents polítics “neix amb la voluntat d’anar eixamplant la base social i els suports que rep entre el conjunt de la societat el projecte polític de la Unitat Popular”.

Comparteix

Icona de pantalla completa