Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana al Consell els contractes del govern del PP amb la Púnica

RedactaVeu / València

El Síndic de Compromís, Fran Ferri, realitzà diferents peticions de documentació durant la passada legislatura per a poder tindre accés als contractes entre les empreses de la trama Púnica i la Generalitat Valenciana. L’opacitat del govern del PP impedí que el parlamentari de Compromís tinguera accés a aquesta documentació, tot i que sí va poder constatar que la Generalitat va contractar amb algunes empreses d’aquesta trama corrupta.

En concret, de 2011 a 2014 la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació contractaren l’empresa Cofely España. En l’any 2011, la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge contractaren l’empresa EICO Online Reputación Management. Aquesta informació va ser remesa per Ferri a l’Audiència Nacional on s’investiga aquest cas de corrupció.

Amb l’operació Púnica, es va desarticular una presumpta trama de corrupció que, segons la Fiscalia Anticorrupció, estava infiltrada en diversos ajuntaments i comunitats autònomes i involucrava diversos empresaris que aconseguien, mitjançant el pagament de comissions il·legals a edils municipals i funcionaris, l’adjudicació d’obres i contractes milionaris.

Ara, després del canvi de govern, Ferri ha tornat a registrar a les Corts una sèrie de peticions de documentació, per a, aquesta vegada sí, tindre accés a l’expedient complet de totes les contractacions de la Generalitat amb la trama Púnica.

Segons ha assenyalat Ferri “des del grup parlamentari Compromís aprofitarem aquesta nova etapa de transparència en la Generalitat per col·laborar amb la necessària auditoria de la gestió del PP al front de l’administració valenciana. És imprescindible conèixer a fons l’abast de la corrupció i iniciar tots els procediments perquè s’aconseguisca una assumpció de responsabilitats i s’assolisca que als valencians se’ns tornen els diners que ens han furtat o malbaratat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa