Diari La Veu del País Valencià
La Universitat Catalana d’Estiu arriba a la 47a edició

Racó Català.

La 47a edició de la Universitat Catalana d’Estiu ja té el programa tancat. L’edició d’enguany està encapçalada per l’epígraf ‘Dinamismes de coneixement i esperances d’alliberament’ i tractarà especialment “el context polític que viu la Catalunya sud i el nou panorama polític que just s’enceta a les Illes Balears i al País Valencià”. La UCE tindrà lloc a Prada (Conflent, Catalunya Nord) entre el 16 i el 23 d’agost i els principals actes, cursos, seminaris i tallers ja estan actualitzats al web.

Com ja és habitual, la UCE acollirà cursos de salut, economia, literatura, ciència, tecnologia, comunicació, llengua o art, i prendrà com a marc l’àmbit de Països Catalans. Entre els cursos, hi haurà el d”Una Constitució per a Catalunya: propostes a debat’ on a través d’aportacions de professors universitaris catalans es dibuixarà quines són les qüestions més rellevants de la proposta de nova Constitució. A l’apartat d’història, destaca el curs ‘Les relacions dels territoris dels Països Catalans al llarg de la història’ que analitza la formació de la identitat en els diversos territoris dels Països Catalans. I a l’apartat d’economia, cal remarcar el curs sobre ‘Estructura econòmica i oportunitats econòmiques del nou Estat Català’ sobre si el nou estat podria situar-se, en pocs anys, al nivell dels països més rics del món.

La UCE també té confirmat el seminari d’investigació que dirigirà Josep Guia i que porta per títol ‘Dues fites en la represa moderna del País Valencià’ en què es parlarà sobre la lluita antifranquista de la transició i l’evolució en els anys del País Valencià. Entre els cursos de formació cultural, destaca el curs de coneixement de la Catalunya Nord amb el següent plantejament: ‘Catalunya Nord pot desaparèixer? A l’ull de l’huracà: entre reformes territorials franceses i procés sobiranista sud-català’.

Durant els dies que dura la UCE també s’hi celebraran diverses jornades com les de la Fundació Josep Irla, les de l’Institut d’Estudis Catalans o la Jornada Sàpiens. A més, la Universitat Catalana d’Estiu també tindrà tallers d’àmbits tan diversos com la fotografia, la dansa o el muntanyisme.

Per tots aquells estudiants que s’hi vulguin acostar, la UCE disposa de beques que ajuden a costejar la matrícula i l’estada. Els ajuts ja es poden demanar a través d’AGAUR.

Comparteix

Icona de pantalla completa