Diari La Veu del País Valencià
El vídeo de NNGG insta la persecució dels docents que promouen el debat i la reflexió
RedactaVeu / País Valencià

L’organització d’AMPAs, integrada per FAPA-València, FAPA-Castelló Penyagolosa i FAPA-Enric Valor Alacant, rebutja el vídeo de NNGG perquè insta la persecució dels docents que promouen el debat i la reflexió sobre la situació actual de l’educació pública. Des de l’organització majoritària d’AMPAs expressen que “ara toca criminalitzar el professorat per a justificar retallades com l’eliminació d’unitats, l’augment de ràtios, els impagaments de beques, la persecució als interins, el favoritisme a la concertada i a la privada, el rànquing de centres, els barracons, els centres que cauen, entre d’altres aspectes” i manifesten que açò ocorre “quan no hi ha cap argument polític per justificar totes les retallades”.

Consideren que el vídeo tracta de crear confusió sobre el que significa la reflexió i el debat a l’aula amb l’adoctrinament ideològic o religiós. “Pensem que el vídeo evidencia que hi ha por o no interessa que els nostres fills i filles tinguen informació sobre les retallades en el sistema educatiu públic”, destaca la presidenta la Confederació Gonzalo Anaya, Maria Dolores Tirado.

Tirado assegura que, a més d’adquirir coneixements, “els nostres fills i filles han de conéixer i reflexionar al voltant del món on vivim, perquè és clau per formar-se de manera integral com a persones i com a ciutadans i ciutadanes amb drets i deures fonamentals. No podem ocultar-los què ocorre en l’educació pública perquè els afecta directament”.

Per a l’organització, el pitjor de tot açò és que el govern considera l’alumnat “com una massa sense criteri” que no és capaç de pensar críticament i configurar la seua pròpia opinió. “És lamentable aquesta visió de les coses, que en definitiva està desviant l’atenció d’allò que realment està passat, i és que l’escola pública està essent desmantellada pel govern del PP”, destaca.

Des de la Confederació Gonzalo Anaya considerem que educar “els nostres fills i filles és molt més que memoritzar continguts o adquirir coneixements” i per la qual cosa, considerem necessari i fonamental que els professors i professores treballen el debat i la reflexió sobre la situació actual de l’educació, com també, altres temes d’interés general per a l’alumnat. Per tot això, “exigim el màxim respecte institucional als professors i professores del sistema educatiu valencià i mostrem la nostra confiança i suport als docents que promouen la capacitat crítica de l’alumnat i el respecte a la diversitat d’opinions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa