Diari La Veu del País Valencià
Pasqual Mollà (Compromís) vol un acord amb Podem i IU per a les Estatals

RedactaVeu / EP / Madrid

Pasqual Mollà ha participat en els cursos d’estiu de la Universitat Complutense de Madrid en unes jornades dirigides pel candidat d’IU a la Presidència del Govern, Alberto Garzón, sobre procés constituent i fórmules de convergència.

Segons ha explicat, Compromís té “una visió valenciana” de l’assumpte i es troba al marge del debat estatal. Segons va acordar l’executiva del partit, Compromís aposta per “una candidatura àmplia” capaç de sumar un milió de valencians, ha explicat.

“Pensem que eixa realitat està ací”, ha reconegut recordant que Compromís, Podem i IU van sumar ja 850.000 vots en les passades eleccions autonòmiques. En tot cas, considera que “la base” han de ser la seua formació i el partit de Pablo Iglesias, els dos partits que van obtenir millors resultats en els últims comicis.

“Tota eixa força electoral és una força que està pel canvi, per deixar de costat al sistema bipartidista i apostem perquè açò va cap a avant”, ha insistit confiant en la “predisposició” que adverteix en tots els agents.

Açò fa, a més, que considere que les sigles de Podem i Compromís hagueren d’estar en la papereta electoral, al marge del debat que s’està produint en la resta de l’Estat espanyol sobre altres acords o candidatures d’unitat com Ara en comú en què ha assegurat que no vol participar.

Malgrat aquesta posició neutral, ha reconegut que no li agrada com s’està plantejant el debat sobre la unitat. “Ens sembla que si el que es pretén és col·laborar, les pressions no són la millor manera per a arribar a açò. Però no entrem en aquest debat, no volem dir res sobre açò”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa