Ximo Puig reclama ‘com a mínim’ un pla transitori per millorar el finançament

Assenyala que abans d'interposar una denúncia per l'infrafinançament esgotarà totes les vies de diàleg
15 juliol 2015 01:00h
Ximo Puig, reunit amb la presidenta del TSJ del País Valencià, Pilar de la Oliva, aquest dimecres.

ACN / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dimecres en la reclamació de la millora del finançament per al País Valencià. En declaracions als mitjans després de la reunió amb la presidenta del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, Pilar de la Oliva, el cap del Consell ha dit que "com a mínim" ha d'haver un pla transitori fins a final d'any fins que es reforme el model.

Puig ha dit que instruments com el Pla de pagament a proveïdors o els Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) s'han de continuar aplicant o millorar. El president valencià tampoc no descarta acudir als tribunals per denunciar l'infrafinançament però assenyala que abans esgotarà el diàleg.

El president de la Generalitat Valenciana ha remarcat que entre les prioritats més destacades de la seua agenda política està la millora del finançament i ha afegit que "és indispensable una revisió del model per adequar els serveis públics a les necessitats dels ciutadans".

Ximo Puig ha assegurat que es tracta d'un problema de "desigualtat i asimetria que cal resoldre" ja que, segons Puig, no tots els espanyols disposen dels mateixos recursos per assumir els mateixos serveis públics.
 
next