Diari La Veu del País Valencià
Una professora del CEU diu: Les dones maltractades no s’han de separar
Europa Press / RedactaVeu / València

Segons reflecteixen estudiants en les xarxes socials i publiquen Levante-EMV i El País, ahir la docent Gloria Casanova quan impartia una classe de l’assignatura Doctrina Social de l’Església en tercer grau de Periodisme, va manifestar afirmacions com: “tot i que el teu marit et siga infidel, la verdadera prova d’amor és seguir estimant-lo amb llàgrimes als ulls, com Jesús plorava en la creu” o “les dones maltractades no s’han de separar perquè això és amor”.

També ha afirmat, sempre segons aquestes versions, que “l’avortament en el cas de violació no és tolerable perquè tot i ser un fet molt terrible, traus una cosa bona, que és un fill, un do de Déu” i que l’homosexualitat “es pot reconduir”.

Sobre aquest assumpte, la universitat ha fet públic un comunicat en el qual subratlla que la institució acadèmica “fomenta el debat plural i la reflexió entre alumnes i professors i acull totes les opinions que s’expressen des del respecte a l’ideari del centre”.

Des de la Cardenal Herrera agreguen que “l’atenció i escolta als estudiants és una prioritat per a aquesta Universitat -que ofereix nombrosos canals on debatre propostes i plantejar idees i opinions-, de la mateixa manera que cultivar l’esperit crític dels alumnes i fomentar les seues pròpies reflexions”.

La mateixa professora va assegurar ahir al Levante després d’eixir de l’aula, segons relata el diari, que “dir que ha estat una classe polèmica és exagerar”. “Ha estat una lliçó molt dialogada i s’ha donat peu als alumnes d’acord amb l’assignatura que impartisc”, ha afegit la docent, que ha demanat “no traure les coses de context”.

Reaccions de Català, Compromís i EUPV

També s’ha pronunciat la consellera d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, María José Català, que ha emmarcat aquestes manifestacions d’opinions que ha fet una persona de manera encertada o no. “Entenc que no deixen de ser opinions d’una persona dins la seua llibertat de càtedra, exercitada dins la seua activitat docent; evidentment jo, personalment, no compartisc algunes de les coses que s’han dit, però respecte la llibertat de càtedra i ho emmarque dins del que són, opinions que ha fet una persona de manera encertada o no”.

Per la seua banda, el diputat de Compromís Fran Ferri ha registrat en les Corts Valencianes, arran de les notícies de les expressions de la professora, una pregunta parlamentària en la qual insta el Consell que “prenga mesures que garantisquen els drets fonamentals dels alumnes en tota l’activitat docent que s’impartisca al territori valencià”, informa la coalició.

Finalment, la diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha assenyalat, en referència al ʺdiscurs integrista, ofensiu, homòfob i patriarcal d’una professora de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, que aquest tipus d’afirmacions són intolerables per part de qualsevol tipus de representant o referent públic com puga ser una professora universitàriaʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa