José María Ángel (PSPV): ‘La festa dels bous al carrer alça passions’

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Resposta a les Emergències, José María Ángel, demana “tranquil·litat, ponderació, rigor i defensar els municipis que tinguen tradició”
15 juliol 2015 01:00h

EP / País Valencià

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha expressat el “màxim respecte” del govern de la Generalitat als “bous al carrer” perquè “formen part d’una cultura de molts pobles” del País Valencià i està “en les seues tradicions, festes patronals i en el seu ADN de forma centenària”. No obstant açò, ha apuntat que en el cas dels municipis que tinguen tradició, “no només hauran de justificar-ho davant la Generalitat sinó també davant els seus ciutadans”.

Ángel, qui ha fet aquestes manifestacions davant les preguntes dels mitjans en roda de premsa per informar de la localització de falsificacions d’Eusebio Sempere, ha subratllat que el Govern valencià “no refusa cap conversa”, així que els alcaldes que tinguen alguna intenció d’instaurar aquesta celebració taurina, s’hauran de “posar en contacte” amb la Generalitat. Així, ha afegit que la paraula “tradicional” pot “deixar alguna porta oberta” perquè algunes poblacions “intenten colar-se” en aquesta festivitat.

El secretari autonòmic ha defensat, tot plegat, que “hi ha una gran tradició al carrer” ja que dels 16.000 espectacles d’aquesta mena que es realitzen a l’Estat espanyol, “més de la meitat es produeixen al País Valencià”, i per tot això, el Consell, “està per protegir” els bous al carrer.

Alça passions

En aquest sentit, Ángel ha afegit que es tracta d’una festa “que alça passions” i per això exigeix als governants “tranquil·litat, ponderació, rigor i defensar els municipis que tinguen tradició”. “No té sentit que es negue a municipis com Vila-real, Xèrica, Sogorb i altres pobles de l’Horta Nord de València”.
Ángel ha avançat que mantindrà una reunió aquest dimecres amb el presidents de les penyes taurines per traslladar-los que “el govern no està per eliminar aquestes festes”.

Tanmateix, la Generalitat també serà “molt exigent” amb “com es fa”. El Consell demana “màxim respecte al bou” i “per això està la vigilància” i també “màximes mesures de seguretat” per a la qual cosa “hi ha un protocol que han d’acomplir” tant les penyes com els ajuntaments i per a això, exigiran” dació de comptes” perquè s’acomplisca la legalitat.


 
next