Diari La Veu del País Valencià
Toni Cantó es presenta a les primàries de Ciudadanos per València

Europa Press / València.

L’exdiputat d’UPyD Toni Cantó es presentarà com a independent a les primàries de Ciudadanos per a ser el número dos per la circumscripció de València en les eleccions estatals, segons ha informat el partit que presideix Albert Rivera.

El sotssecretari general de Ciudadanos (C’s), José Manuel Villegas, ha anunciat que el Comitè Executiu de la seua formació ha autoritzat la participació de Cantó com a independent en les primàries.

Cantó va formar part de la candidatura a dirigir UPyD liderada per la diputada Irene Lozano, que va resultar derrotada dissabte passat en el Congrés del partit per la que encapçalava Andrés Herzog, i després del Congrés va anunciar que deixava la formació ‘magenta’, per la qual ha sigut diputat per València aquesta legislatura.

Rosa Díez: ‘Estava escrit’

La portaveu d’Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) en el Congrés, Rosa Díez, ha assegurat aquest dijous que l’exdiputat de la seua formació Toni Cantó “és un home lliure” i que el seu acostament a Ciudadanos “estava escrit”.

Per açò, ha confessat en els passadissos del Congrés que per a ella “no és una sorpresa” que el seu antic company d’escons haja anunciat que es presentarà com a independent a les primàries de Ciudadanos per a concórrer com a número dos de la llista d’aquesta formació per la circumscripció de València a les eleccions generals.

Rosa Díez i Toni Cantó. Foto: EP.

Punset demana el suport dels afiliats a Cantó

Per la seua banda, la portaveu de Ciudadanos en les Corts Valencianes, Carolina Punset, ha dit aquest dijous que espera que els afiliats de C’s “donen suport” a l’exdiputat d’UPyD Toni Cantó en les primàries, a les quals es presentarà com a independent per a ser el número dos per la demarcació de València en les eleccions estatals. “Per la meua banda és benvingut i pense que se suma a un projecte que serà positiu”, ha agregat.

Punset, qui ha defensat l’entrada de Cantó en Ciudadanos perquè, “amb independència de les coses que haja pogut dir en campanya electoral, que és un context diferent, sempre ha defensat els valors de dos partits que sempre hem considerat cosins germans, com són UPyD i C’s”. “Crec que els ha defensat amb molta dignitat en el Congrés”, ha postil·lat.

Carolina Punset. Foto: EP.

Inquirida pels enfrontaments dialèctics en les passades eleccions, en les quals Cantó la va titllar de trànsfuga, Punset considera que açò “caldrà entendre-li-ho amb sentit de l’humor” i ha comentat així que ell ara “també és trànsfuga ja que passa d’UPyD a C’s”.

Comparteix

Icona de pantalla completa