Diari La Veu del País Valencià
Cristóbal Suria coordinarà el Consell Autonòmic de ‘l’Associació Espanyola de Fundacions’

RedactaVeu / València

El gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, ha estat nomenat coordinador del Consell Autonòmic de Fundacions valencià, constituït per l’Asociación Española de Fundaciones (AEF), en la seua condició de membre de la Junta Directiva d’aquesta associació. Aquest fet s’ha produït en l’última assemblea general celebrada.

Cristóbal Suria representarà així les fundacions valencianes al si de l’AEF, la qual agrupa un total de 944 fundacions a tot l’Estat espanyol, amb la finalitat primera de fomentar l’activitat fundacional al territori. Després de la darrera assemblea general, el president de l’AEF torna a ser Javier Nadal.

Cristóbal Suria és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de València i té sengles màsters en Comptabilitat i Auditoria de Comptes, i en Tributació. En l’actualitat està al front de la Fundació General de la Universitat de València com a gerent, però abans s’hi incorporà com a director econòmic, càrrec que ocupà durant quatre anys. També ha treballat com a auditor de comptes en KPMG, realitzant auditories a empreses estatals i multinacionals de diferents sectors.

Anteriorment, desenvolupà una beca a IMPIVA per a la realització de l’estudi i l’anàlisi econòmica i financera sectorial d’empreses del País Valencià immerses en projectes d’innovació tecnològica.

Com a expert en gestió de fundacions, ha impartit cursos i conferències sobre pressupostos i programes, associacionisme o mecenatge i patrocini en jornades, trobades i màsters universitaris.

El gerent de la Fundació General de la Universitat de València és també membre de la Comissió Sectorial de Fundacions Universitàries de l’AEF; ha format part de la Junta Directiva “d’Alumni España” com a tresorer i coordinador de les activitats amb el portal Universia i de les relacions institucionals; i és membre de la comissió 0,7 de la Universitat de València, creada per al desenvolupament de projectes de cooperació amb països empobrits i en vies de desenvolupament, de programes de beques i iniciatives de suport a projectes de sensibilització.

La Fundació General de la Universitat de València

La Fundació General de la Universitat de València es va constituir l’any 1983 per a cooperar en l’acompliment dels fins de la Universitat de València. És una porta oberta de la Universitat de València a la societat, més enllà de la seua missió docent i investigadora, i la seua activitat es fa present en molts diversos àmbits i es desenvolupa mitjançant els seus Patronats Especials i els diferents programes especialitzats creats amb aquest propòsit: arts, cultura i patrimoni; atenció a la diversitat; cooperació al desenvolupament; formació; investigació i divulgació; inserció laboral; participació a la Universitat; i promoció i imatge.

La Fundació General, a més, forma part de diverses xarxes de fundacions com ara, la Fundació Anna Lindh, per a l’impuls d’iniciatives regionals que defensen un millor enteniment entre pobles, religions i creences, així com els drets humans i la democràcia; la Regional Network Labour Market Monitoring, per a donar suport a una millor xarxa de treball a Europa; LEONET (Leveraging Education into Organisations), per a la mobilitat acadèmica dels joves; la Coordinadora Valenciana d’ONGD, encarregada de coordinar les actuacions de les ONGD; i l’Asociación Española de Crowdfunding, per a la promoció del ‘crowdfunding’ com a una fórmula valuosa i viable per a empreses i projectes estatals d’emprenedoria.

L’AEF

Per la seua banda, “l’Asociación Española de Fundaciones” és una associació privada i independent, declarada d’utilitat pública. Actualment agrupa 944 fundacions estatals de les més diverses dimensions, finalitats i àmbits d’actuació (local, provincial, autonòmic, estatal i internacional). Les seues principals finalitats són representar i defensar els interessos de totes les fundacions estatals, prestar serveis a les entitats associades, i articular i enfortir el sector fundacional. En 2010, l’AEF amb el suport de diverses fundacions va posar en marxa l’Institut d’Anàlisi Estratègica de Fundacions (INAEF) amb la finalitat primordial de generar i difondre el coneixement sobre el sector fundacional a l’estat espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa