Mònica Oltra vol ‘visibilitzar el lideratge femení’, ‘afavorir-lo’ i ‘premiar-lo’

Oltra afirma que “les dones segueixen sent vistes com a intruses en el poder i lamenta que se l’acusara d’ambiciosa per voler presidir el Consell”
16 juliol 2015 01:00h
Mònica Oltra a l'encontre 'Fabricant Talent. Dones Professionals'.
EP / València

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha apostat aquest dijous per treballar per "visibilitzar el lideratge femení" en tots els àmbits socials i per aprofitar aquesta circumstància per a estimular-lo i "afavorir que hi haja nous lideratges femenins que s'incorporen" a la societat. Així, ha instat a aplicar "una perspectiva de gènere" sempre, "quan es fa política econòmica, es parla de sanitat o de canvi climàtic".

En aquesta línia, ha proposat "premiar les empreses que incorporen dones en el seu consell d'administració" en favor d'aquest lideratge i del reconeixement d'aquest col·lectiu, al mateix temps que ha assegurat el desenvolupament d'una política d'igualtat transversal en totes les accions del Govern valencià. Ha assegurat que "hi ha una relació entre l'aplicació de polítiques públiques" en aquest àmbit "i la visibilització de lideratges femenins". Oltra s'ha pronunciat d'aquesta manera després de clausurar la tercera edició de la trobada 'Fabricant talent. Dones professionals'. Ha valorat la celebració de trobades com aquestes, en les qual "a més de parlar de fabricar talent, cosa que s'està fent és visibilitzar talent, el de les dones".

La responsable autonòmica ha lamentat que "les xifres encara parlen d'una escassa incorporació de les dones als llocs de lideratge" i que, en conseqüència, encara que hi haja "més dones que homes que es graduen en les universitats, en els llocs de direcció de les grans empreses la presència de les dones seguisca sent anecdòtica". Així mateix, ha apuntat que encara que hi ha "moltes investigadores, la presència de rectores a la universitat és anecdòtica". Mònica Oltra ha insistit en la necessitat de fer visibles els lideratges femenins perquè quan açò ocorre, "altres dones s'animen a protagonitzar la vida pública i a accedir a esferes públiques on és més dificultós l'accés". "Si tu veus que una altra persona està ací, et resulta més estimulant i més fàcil fer el pas", ha dit, alhora que ha precisat que "es tracta de compartir una visió que porte a un resultat més d’acord a la realitat social compartida entre homes i dones".

La vicepresidenta ha afirmat que aquest és "el repte també de les polítiques d'igualtat que volem arrancar des d'aquest nou govern" de la Generalitat. Oltra ha destacat, respecte a aquestes iniciatives, que "la primera" que s'ha adoptat "ha sigut constituir un govern paritari". "Està compartida la decisió, està compartit el govern", ha agregat. Oltra s'ha referit també a la constitució d'òrgans com la Mesa de les Corts, ha lamentat que "en un primer moment" aquesta legislatura estiguera només composta per homes i ha estimat "insuficient" la presència en l'actualitat d'una sola dona. "Seguim sent vistes com a intruses en el poder. No solament tenim el dret a ocupar l'esfera pública de la societat sinó que aquesta necessita que estiguem perquè siga més completa i millor", ha exposat.

"Una cosa personal"

La consellera ha afegit que "ocupar llocs de rellevància social reservats als homes té un preu també en els mitjans de comunicació i des de l'exposició pública" i s'ha referit a la seua "experiència més recent" en "el procés de configuració del Govern valencià" després del 24 de maig. Ha dit que "allò que més tinta ha vessat, sens dubte, va ser el meu atreviment a voler ostentar legítimament el lloc de presidenta que ara ostenta Puig amb moltíssim encert".
Mònica Oltra ha explicat que aquesta opció responia a "una cosa personal" que "no tenia res a veure amb el resultat electoral, ni amb valoració de líders". Ha indicat que llavors es va parlar de la seua "ambició personal" i que se la va definir com "una persona sense sensibilitat, sense escrúpols i sense moral" i "ambiciosa".

Igualment, ha subratllat que en aquest objectiu el nou Consell ha decidit situar "les polítiques d'igualtat de gènere en la vicepresidència" per a mostrar que es vol "que la política d'igualtat no siga una 'maria' del Consell, la típica conselleria que es posa a la cua perquè ha d'estar" sinó una proposta que "impregne tota la política" de l'Executiu valencià. "Aquest és el gran repte i, a partir d'ací, totes les polítiques concretes han de tenir en compte les polítiques d'igualtat", ha insistit. Ha descartat així que hi haja "una conselleria que faça quatre plans d'igualtat" únicament i ha defensat "una política transversal" perquè "qualsevol decisió tinga la perspectiva d'homes i dones" i de "compartir" decisions.

Mònica Oltra ha lamentat també la diferència salarial "del 20 per cent" que es dóna al País Valencià entre homes i dones i ha assenyalat que encara que el Consell no té "totes les competències" en aquest àmbit perquè hi ha qüestions que depenen de l'administració estatal a través de la Inspecció de Treball, "sempre es pot afavorir per a tancar la bretxa salarial".

"Plans d'estímul"

En aquest punt, la consellera s'ha mostrat a favor de desenvolupar "plans d'estímul" i de "premiar les empreses que incorporen dones" als seus llocs de responsabilitat, així, en lloc de "fer polítiques de crítica o de queixa" aplicar "la política del premi".

Igualment, Oltra ha manifestat la conveniència d'abordar en l'àmbit de la igualtat "polítiques de temps" per ajudar a conciliar la vida laboral i familiar. "Hui dia, moltes dones i famílies es plantegen el seu model familiar no en funció del seu desig sinó en funció de les seues possibilitats, de la seua carrera professional. Decideixes en funció d'un sistema productiu que està enfocat a la producció i no a la felicitat humana", ha argumentat.

La responsable autonòmica ha convidat a treballar perquè l'economia tinga "com a centre la vida i no la vida com a centre de l'economia", per a "alterar" així "a poc a poc una manera de produir en la qual és difícil conciliar la vida laboral i familiar" i per "prestigiar la vida privada", donant-li "el mateix valor que la pública". Ha concretat que açò ajudaria al fet que "l'accés de les dones a la vida pública tinga el correlat de l'accés dels homes a la vida privada".
 
next