Desallotjats 20 membres d’Stop Desnonaments de l'interior d'una sucursal d’Alacant

El col·lectiu sol·licitava negociar una solució per a una família que perdrà la seua casa el 7 de febrer
8 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /Alacant
 
Al voltant d'una vintena de membres del col·lectiu ciutadà Stop Desnonaments han estat desallotjats ‘de manera pacífica’ per agents de la Policia Nacional de l'interior d'una sucursal bancària a la ciutat. Davant d’esta, a més, mantenen una acampada des de fa uns dos mesos, quan sol·licitaven negociar una solució per a una família que serà desnonada el pròxim 7 de febrer.
 
Un portaveu de la plataforma ha explicat que diversos representants del grup han acompanyat a la dona, l'habitatge de la qual té programat el desnonament, per intentar arribar a una solució per al seu cas, quan el director de l'oficina s'ha "negat" a rebre'ls ‘en un to molt brusc’ i aleshores s'ha iniciat ‘una discussió acalorada’.
 
Davant de l'actitud del responsable de l'entitat, el col·lectiu ha decidit que una vintena dels seus membres entraren a la sucursal ‘fins que foren atesos’, moment en què el director ha avisat la Policia Nacional i ha tancat l'oficina amb ells dins.
 
Després, diversos agents s'han personat al lloc i han invitat als membres de la plataforma a abandonar la sucursal. No s'ha registrat cap incident i els concentrats han eixit ‘de manera pacífica’ i sense enfrontaments, tal com han confirmat fonts policials.
 
Stop Desnonaments manté una acampada en protesta per diversos casos de desnonaments programats a la ciutat d'Alacant, i per als quals sol·licita una solució.
 
En este cas, es tracta d’un matrimoni equatorià amb dos nadons i la dona aturada, que després d'haver-se subhastat el seu habitatge mantenen un deute amb l'entitat d'uns 18.000 euros i per això sol·liciten una condonació o un lloguer social.
 
next