ACICOM denuncia ‘greu manipulació’ en els informatius PV de RTVE

La primera peça de l’informatiu d’ahir, emès a les 14.16 h. per la 1 de RTVE, “ha aconseguit superar tots els límits de la informació manipulada, amagada i, en definitiva, tot un exemple del que no ha de ser un informatiu i menys d’un mitjà de comunicació
17 juliol 2015 01:00h
Un moment de l'informatiu d'ahir.
RedactaVeu / València

ACICOM, en la seua nota de denúncia per ‘greu manipulació” i “propaganda política”, destaca que  el primer que ha comparegut ha sigut l’expresident Joan Lerma, “del qual RTVE no ha emès cap imatge, i tan sols ha sigut comentat pel presentador” i que “tan sols s’han donat imatges de l’expresident Alberto Fabra i de l’exalcaldessa Rita Barberà”.
 
Per tant, segons denuncien les mateixes fonts, “tan sols s’han oferit imatges de 2 candidats (del PP) i cap de la resta, 10 candidats de les altres organitzacions polítiques”, que representen la pluralitat de la representació política de la ciutadania, i entre les quals cal elegir les 6 persones, senadores, que ens representaran en el Senat” de l’Estat espanyol.
 
En la mateixa línea, ACICOM subratlla que el punt de vista de la càmera “ha obviat en tot moment els diputats i diputades valencianes” i,  en concret,  ha sigut “molt greu” amb el cas de la diputada Mireia Mollà “de la qual es fa tot un exercici per amagar la seua imatge i apareix en tot moment d’esquenes, inclús quan està preguntant”.
 
Les imatges, continua ACICOM, es donen intencionadament “per aparentar que qui ostenta la màxima representació i protagonisme són Fabra i Barberà, deixant l’actual majoria parlamentària silenciada, amagada”. A més, “s’utilitza la seua presència a la taula de la comissió per menysprear a totes les altres persones, a les altres 10 persones candidates i a les diputades que pregunten”.
 
Associació Ciutadania i Comunicació va encara més lluny a l’indicar que apleguen a confondre de tal manera els plans, que s’atreveixen a afirmar que l’actual majoria parlamentària progressista i que dóna suport al Govern de la Generalitat és en canvi l’oposició: “L’oposició ha criticat tant la gestió d’Alberto Fabra com la de Rita Barberà en els anys de govern del Partit Popular”, davant la qual cosa apunta: “Suposem que no ha estat una rebel·lió dels diputats mateixos del PP”.

El presentador de l’informatiu territorial, Enrique Pallàs, continua ACICOM, “aplega a dir que han protagonitzat una picabaralla entre Mireia Mollà i Rita Barberà; però sols donen la resposta de Barberà”.

Per totes aquestes raons, ACICOM exigeix responsabilitats al Consell d’Administració de la Corporació de RTVE; al director dels Informatius, Javier Gomar;  al Consell Assessor de RTVE al País Valencià; al defensor de l’espectador, a l’oient i a l’usuari de mitjans interactius de RTVE.

Per una altra banda, ACICOM s’adreça al president de les Corts, Enric Morera i al president de la Generalitat, Ximo Puig, per demanar-los “la immediata posada en marxa del Consell Valencià de l’Audiovisual, contemplat al nostre Estatut d’Autonomia” ja que considera que “cal una rectificació immediata dels informatius, que han sigut emesos a les 14 i a les 16h, a banda de la web i A la Carta”, en tant que “la ciutadania valenciana requereix un mitjans públics de qualitat, plurals i democràtics”.

   
          
             

 

next