Diari La Veu del País Valencià
El Consell cessa el gerent de FGV i els consellers de Vaersa

EP / València

La portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha informat aquest divendres dels nous nomenaments en el segon esgraó del govern i també del cessament en els membres dels consells d’administració de les empreses públiques Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i de Valenciana d’aprofitament Energètic de Residus (Vaersa).

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha detallat que en FGV s’ha cessat Júlia Cuello, Gaspar Peral, Pedro Garcia Ribot i Pablo Cotino, a qui se’ls reprotxà des del Govern valencià que dificultaren l’accés a les seues instal·lacions de la conselleria d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, quan es personà per requerir documentació sobre l’accident de metro.

En substitució d’aquests consellers, el Consell ha nomenat Francesc Signes, Carlos Domingo Soler i Clara Ferrando.

En Vaersa s’ha procedit al cessament del consell d’administració y s’ha nomenat els nous, el qual estarà presidit per la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, encara que també comptarà amb membres de Conselleria d’Hisenda i de la de Transparència.

Oltra ha justificat la presència de membres d’aquestes dues conselleries perquè en aquesta empresa “ha hagut greus problemes” amb l’anterior govern perquè “tots els directius han estat imputats”.

Segon esgraó

Per altra banda, en la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, s’ha nomenat com a director general de Pressuposts José Moreno Soler; i director general de Tributs i Jocs a Eduardo Roca Hernáiz. En la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, s’ha designat director general de Justícia Ma Àngels García Vidal; i subsecretari a Luís Felipe Martínez Martínez.

En la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s’ha nomenat director general d’Assistència Sanitària Rafael Sotoca; director general de Farmàcia i Productes Sanitaris Patrícia de la Cruz; directora general de Salut Pública Ana María García; director general d’Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat Oscar Zurriaga; director general de Recursos Humans i Econòmics Justo Herrera i directora general de l’Alta Inspecció Sanitària Ma Luisa Roselló.

En la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori s’ha nomenat director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Urbana Carlos Domingo Soler. En la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, s’ha nomenat director general de Planificació i serveis del Servef Juan Ángel Poyatos León.

Davant les preguntes dels mitjans demanant els motius pels quals el Consell duu diverses setmanes completant el segon esgraó del Consell, el qual encara no s’ha acabat de configurar, Oltra ha indicat que “açò obeeix a la voluntat de construir un govern amb tranquil·litat i buscant les persones que consideren més adients”.

Comparteix

Icona de pantalla completa