Diari La Veu del País Valencià
Podem creu ‘molt natural’ un acord amb Compromís al País Valencià
Europa Press / RedactaVeu / València

Podem celebrarà un referèndum sobre la seua política d’aliances amb la finalitat de que les bases del partit avalen la seua estratègia de rebutjar pactes estatals amb IU o altres plataformes com Ahora en Común i que el seu nom i el seu logo estiguen presents en les paperetes de les pròximes eleccions generals.

“Acceptes que el Consell Ciutadà de Podem, per seguir avançant en la construcció d’una candidatura popular i ciutadana, establisca acords amb diferents actors polítics i de la societat civil sempre que 1) els acords s’establisquen a escala territorial (mai superior a l’autonòmica) 2) es mantinguen sempre el logotip i el nom de Podem en el primer lloc de la papereta electoral fins i tot si açò implica concórrer a les eleccions generals en alguns territoris amb fórmules d’aliança (Podem-X)?”, és la pregunta que sotmetrà a consulta en els pròxims dies.

Pascual ha explicat que es tracta d’una proposta que llança el secretari general, Pablo Iglesias, prèvia consulta al Consell Ciutadà estatal.

Els inscrits en Podem podran començar a votar sobre la iniciativa a partir d’aquesta vesprada a través de la pàgina web de la formació i el termini finalitzarà dimecres que ve alhora que la votació per a triar les candidatures al Congrés i al Senat. “Així evitem haver de demanar que es vote dues vegades”, ha explicat Pascual.

Sergio Pascual ha explicat que s’ha decidit celebrar ara aquest referèndum davant la proximitat de l’acord a Catalunya, que ICV ha anunciat ja que ratificarà en el seu consell nacional la setmana vinent, i que pot desembocar en el primer pacte territorial de Podem.

Comparteix

Icona de pantalla completa