Diari La Veu del País Valencià
Naix Samaruc digital, nou portal d’informació ambiental del PV
Leo Part / València

Samaruc digital oferirà periòdicament un informatiu audiovisual amb noticies ambientals. En la seua estrena, samarucdigital.com ofereix imatges inèdites del major santuari mundial del samaruc, situat dins del parc natural de l’Albufera de València. Allí s’han submergit les seues càmeres “per recollir instants únics que ara compartim amb tots” del samaruc, “un emblema de la biodiversitat valenciana, un endemisme exclusiu endèmicament amenaçat”.

Aquest nou portal, que incorpora les últimes tecnologies audiovisuals i que aprofita les grans possibilitats de difusió que ofereix la gran xarxa de xarxes, és també “una plataforma oberta a les universitats, empreses, moviments socials o qualsevol entitat o persona interessades a difondre continguts sobre el nostre entorn”, segons anuncien els seus creadors. A més, a més, els usuaris de samarucdigital.com podran opinar sobre els continguts, proposar els temes dels audiovisuals i inclús pujar els seus propis continguts mediambientals.

“La biodiversitat, les energies renovables, les pràctiques respectuoses amb l’entorn, l’impacte de les activitats humanes, els problemes que generem, els nous projectes d’investigació, alimentació sostenible i ecològica, energies menys contaminants, sense oblidar el senderisme, el muntanyisme, el turisme rural i qualsevol altra temàtica relacionada amb el medi ambient formaran part d’un projecte dirigit a tota la societat que, en un món globalitzat, ja no té fronteres”, anuncien.

Un equip experimentat

L’equip de Samaruc digital està dirigit per Álvaro Olavarría, qui s’ocupa també de la producció i la realització, juntament amb Josep Almenar, i Fèlix Tena, que s’ocupa de la direcció de continguts, locució i presentació dels vídeos de la nova revista digital. A més, compta amb col·laboradors fixes com els periodistes Abel Campos, Fernando Bellón i Lluc Avellán, i es completa amb Javier Sánchez, muntatge i càmera; Ana Orozco, grafisme; i Juan Carlos Narbona com a músic col·laborador. El vídeos estan produïts per la productora Ukemotion.

L’embrió: el programa Medi Ambient de RTVV

Per últim, cal subratllar que l’embrió de Samaruc Digital està en el programa Medi Ambient de RTVV, una format d’informació ambiental pioner en televisió que durant 15 anys va recórrer el territori valencià per a mostrar tots els racons, des dels cims més elevats a les profunditats de les coves més fosques del País Valencià. Aquest espai, dirigit pel periodista Fèlix Tena, va estar reconegut amb 17 premis per certàmens, festivals internacionals, diversos col·lectius i institucions, que van convertir Medi Ambient en el programa més guardonat de l’extinta Ràdio Televisió Valenciana.

En la seua primera declaració de principis, Samaruc Digital anuncia que estàencabotat a lluitar i treballar de manera incansable pel dret del públic a ser ben informat, Paraula de samaruc”.

Comparteix

Icona de pantalla completa